Dedeağaç Türk turistlerle doldu taştı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç Türk turistlerle doldu taştı

Dedeağaç Türk turistlerle doldu taştı

Dedeağaç (Alexandroupoli) Ticaret Derneği Başkanı Kostas Hatzimihail şehrin bu sene Türk turistlerle dolup taştığını söyledi.

Türk turistlerin sadece otellerde kalmadığını şehirde de gezerek çarşıdan alışveriş yaptığını ifade eden Hatzimihail, geride kalan yıllarda Türkiye’den Evros iline turist çekmek için verdikleri uğraşların karşılığını aldıklarını dile getirdi.

“Bu yaz bölgeye ve özellikle de Dedeağaç’a gelen Türk turist sayısı rekor üstüne rekor kırıyor” diyen Ticaret Derneği Başkanı “Artan ziyaretçi sayısının bölgedeki işletmelerin kasalarına da yansıdığını görüyoruz. Yıllık cirolarında önemli artış söz konusu ve bu gelecek dönem için de beklentilerin artmasına yol açıyor” şeklinde konuştu.

Atina Haber Ajansına konuşan Trakya Otelciler Birliği Başkanı Kostas Hatzikonstandinu’da turist sayısındaki artıştan söz ederken “Geriye, yerel ekonomi bazında gelirlere ne kadar katkı sağlandığının muhasebesini yapmak kalıyor. Temmuz ve Ağustos aylarında oteller tamamen doluydu” ifadelerini kullandı.

Hatzikonstandinu Dedeağaç’a özellikle Balkanlardan turist yağdığını kaydederken, başta Türkler olmak üzere Bulgar, Rumen ve daha az sayıda da olsa Sırp ve Rus turistlerin geldiğini ifade etti.

1 Haziran – 24 Ağustos 2017 tarihleri arasında Evros’ta Yunanistan ile Türkiye sınırında bulunan Kipi sınır kapısından 344.300 kişinin, 1.150 otobüsün ve 76.000 otomobilin Yunanistan’a giriş yaptığı kaydediliyor.

Aynı dönemde Kastanies sınır kapısında ise 126.000 kişinin, 70 otobüsün ve 31.000 otomobilin geçiş yaptığı kaydedilirken, Bulgaristan sınırındaki Ormenio sınır kapısından ise 156.100 kişinin ve 60.000 araç ve otobüsün Yunanistan’a giriş yaptığı ifade edildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et