Yunanistan ile Bulgaristan Dedeağaç-Burgas demiryolu bağlantısıyla birleşecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ile Bulgaristan Dedeağaç-Burgas demiryolu bağlantısıyla birleşecek

Yunanistan ile Bulgaristan Dedeağaç-Burgas demiryolu bağlantısıyla birleşecek

Dedeağaç (Alexandroupoli)-Ormenio-Svilengrad-Burgas demiryolu hattı Yunanistan ile Bulgaristan’ı birleştirmeye hazırlanıyor.

İki ülke arasında yeni demiryolu bağlantısı oluşturacak anlaşmanın Aleksis Tsipras’ın Bulgaristan’a yapacağı ziyarette imzalanması bekleniyor.

Bu demiryolu hattının en büyük avantajı ise İstanbul Boğazı’na gerek kalmadan Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleri ile Kara Deniz ve Doğu Avrupa ülkeleri arasında demiryolu ve gemiyle nakliyat yapılması imkânını sunmak olduğu belirtiliyor.

Ayrıca Boğaz’daki yoğunluk da göz önünde bulundurulduğunda Dedeağaç-Burgas demiryolu bağlantısının iyi bir alternatif teşkil edebileceği değerlendirmesi yapılıyor.

Bu demiryolu hattının inşa edilmesi durumunda, Yunanistan’ın stratejik konumundan tamamen istifade edilmesinin başarılacağı ve ülkenin Merkez ve doğu Avrupa’ya yönelik nakliyede uluslararası bir kavşağa dönüşmesinin güçleneceği belirtiliyor.

Ancak sadece 175 km’lik Dedeağaç-Ormenio demiryolunun yenilenmesi için 171 milyon euro bütçe gerekiyor. Bu bağlamda projenin özel sermaye ile finanse edilmesi için Juncker Paketi’nin değerlendirilmesi planlanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et