Schaeuble: Bir gün Yunanistan’da heykelimi dikecekler! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Schaeuble: Bir gün Yunanistan’da heykelimi dikecekler!

Schaeuble: Bir gün Yunanistan’da heykelimi dikecekler!

Alman Handelsblatt gazetesi Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble’nin Yunanistan ile ilgili açıklamalarına yer verdi.

Gazetenin haberinde Alman Maliye Bakanının geçen hafta seçim mitinginde yaptığı konuşmada “Yunanistan’ı reform yapmaya zorladığım için gün gelecek bana olan minnetlerini dile getirmek için bu ülkede heykelimi dikecekler” dediğini yazdı.

Yunanistan’ın reform yapmadan hiçbir zaman başaramayacağını dile getiren Wolfgang Schaeuble ile ilgili olarak Alman gazetesi şu değerlendirmeyi yapıyor:

“Yunanistan’ın kurtarılmasıyla Schaeuble 7 yılı aşkın süredir uğraşıyor ve bu seçim öncesi döneminde de yine krizdeki ülke gündeminde yer alıyor. Yunanistan’ın 2018 yılında yeniden yardıma ihtiyaç duyması durumunda, Wolfgang Schaeuble dördüncü kurtarma programını yeni bir temele oturmayı düşünüyor. Son yıllarda Atina’nın kurtarılmasıyla ilgili IMF ile yaşanan çekişmelerden sonra Alman Maliye Bakanı gelecekte IMF’yi Avrupa Birliği dışında tutmayı istiyor ve onun yerine ESM’yi Avrupa Para Fonuna dönüştürmeyi planlıyor”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.