Gümülcine’de çok sayıda boş kiralık ev var - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de çok sayıda boş kiralık ev var

Gümülcine’de çok sayıda boş kiralık ev var

Yunan üniversitelerine giriş sınavları sonuçları Çarşamba günü açıklansa da yeni üniversite öğrencilerinin Gümülcine’ye (Komotini) gelmesi Ekim ayını bulacak.

Konuyla ilgili olarak ERT Komotini radyosuna konuşan Gümülcine Gayrimenkul Sahipleri Derneği Başkanı Hrisa Kiriakousi “Yeni öğrencilerin yakın zamanda Gümülcine’ye gelmesi beklenmiyor. Son yıllarda olduğu gibi ev kiralamak için Ekim’de gelmelerini bekliyoruz” dedi.

Gümülcine’de çok sayıda boş kiralık evin bulunduğunu dile getiren Kiriakousi, son yıllarda kiralık ev arayan üniversite öğrencilerinin sayısının da azaldığını anlattı. Buna gerekçe olarak ise öğrencilerin arkadaşları tarafından misafir edilmesi, iki üç öğrencinin bir ev kiralaması veya otellerde kalması gibi alternatif yollara başvurmalarını gösteriyor.

Son yıllarda ise öğrencilerin yaz aylarında boşuna kira ödememek için evleri Ekim ayından Haziran ayına kadar kiralama yoluna başvurduğu da belirtiliyor.

En iyi dairelerin 250 euro’dan kiralandığını anlatan Kiriakousi, gayrimenkul sahiplerine kira sözleşmesi imzalamadan hiç kimseye evin anahtarını vermemeleri konusunda da uyarıda bulunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et