Güzel haber! Üniversite mezunu çiftçilere 50 bin euro’luk finansman verilecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Güzel haber! Üniversite mezunu çiftçilere 50 bin euro’luk finansman verilecek

08242017 11

Üniversite mezunu tarım ürecileri Yunanistan çapında ESPA Programından istifade ederek 50 bin euro’ya varan finansman elde edebilecekler.

Tarım işleriyle uğraşan ve yeni tarım işletmesi kurmayı veya mevcut işletmelerini okudukları bölüme göre organize etmeyi isteyen üniversite mezunlarına yeni ESPA Programı 50 bin euro’ya kadar finansman sunuyor.

Başvuruların 6 Eylül’de başlayacağı ve onaylanan girişimcilik projelerine finansmanın %100 oranında olacağı kaydediliyor.

Kişisel işletmesi olan bir hak sahibi 5 ile 25 bin euro arası, iki kişilik ortak gruplar 40 bin euro’ya kadar, üç ve üzeri ortağın yer aldığı oluşumlar ise 50 bin euro’ya kadar finansman elde edebilir. Sunulacak girişimcilik planının belirtilen meblağların üzerinde olması durumunda ise aradaki farkı yatırımcının karşılaması gerekiyor.

Program kimleri kapsıyor?

Program Yunanistan’da üniversite mezunu olmuş veya yurtdışında mezun olup Yunanistan’da diplomasını tanıtmış kişileri kapsıyor.

Programa OAED kütüklerine kayıtlı işsizler, işsiz veya maaşlı çalışan alarak şirket kuracak halihazırdaki işadamları başvuru yapabilir.

Program hayvan yetiştiriciliği, tarım araştırmaları hizmetleri, ormancılık projeleri, ziraat bilimlerine yönelik araştırmaları, hava tahminleri v.s. gibi alanları kapsıyor.

Başvurular www.ependyseis.gr/mis adresi üzerinden 6 Eylül ile 11 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılabilecek. Bundan sonra 8 Kasım – 13 Aralık 2017 tarihleri arasında ise ikinci başvuru dönemi olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et