DMT’ye Türkiye’den gelen turist sayısında bu yıl artış yaşandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

DMT’ye Türkiye’den gelen turist sayısında bu yıl artış yaşandı

DMT’ye Türkiye’den gelen turist sayısında bu yıl artış yaşandı

Bu yılki turizm sezonunda Yunanistan’ın Doğu Makedonya – Trakya Eyaletine Türkiye’den gelen turist sayısında artış yaşandı.

Turizmden Sorumlu Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Kostas Antoniadis “Hrima & Tourismos”a verdiği demeçte eyaleti ziyaret eden Türk turistlerin sayısında artış kaydedildiğini ifade etti.

2016 yılına kıyasla bu yıl Türkiye’den gelenlerin sayısında %14,7 oranında bir artış yaşandığını ifade eden Antoniadis, bunun da rakam olarak 34.000 kişilik bir artış anlamına geldiğini dile getirdi.

“Türk turistler alım gücü açısından Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti için ilk sıradaki turistler” ifadelerini kullanan Kostas Antoniadis “2016 yılında yaklaşık 80 milyon euro harcama yaptılar. Bu nedenle de Türk vatandaşlarına 72 saatlik vize verilmesi konusu taleplerimiz arasında ilk sıralarda yer alıyor” diye konuştu.

Öte yandan Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanlığının daha fazla Türk turist çekebilmek amacıyla internet sitesine de Türkçe dili ilave ettiği kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et