Dedeağaç Hastanesinde reçete skandalı! İki doktor açığa alındı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç Hastanesinde reçete skandalı! İki doktor açığa alındı

Dedeağaç Hastanesinde reçete skandalı! İki doktor açığa alındı

Dedeağaç (Alexandroupoli) Üniversite Hastanesinde görev yapan doktorların çok sayıda illegal reçete yazdığı ortaya çıktı.

Hastane yönetiminin Sağlık Bakanlığı ile birlikte yaptığı denetimler sonrasında Dedeağaç Hastanesinde görev yapan doktorların yazdıkları gayrimeşru reçeteler ile kamuyu en azından 2,5 milyon euro zarara soktuğu belirlendi!

Hastane Müdürü Dimitris Adamidis’in imzasını taşıyan açıklamada şeker hastalığı olmayan hastalara sahte diyabet teşhisi, Evros’ta Yunanistan genelinden 50 kat fazla bağırsak hastalığı görülmesi durumunda verilebilecek bağırsak sorununa karşı özel besleneme haplarını içeren reçeteler, sadece bir doktorun 14 ay içerisinde 4.900 reçete yazması ve bunlardan %50’sinin başka hastaneye bağlı bölgedeki vatandaşlardan oluşması, hastaların birçoğunun gerçekte Dedeağaç Hastanesinde muayene edilmemiş olmasına ve kendileri için ilaç yazıldığını bilmemelerine rağmen kendilerine çok sayıda reçete yazılması gibi vukuatlar sonucunda kamunun büyük zarara uğradığı belirtiliyor.

Hastane yönetimi yapılan açıklamada bahse konu doktorlar için yasalar tarafından öngörülen disiplin soruşturması başlatıldığı, 2 doktorun derhal açığa alındığı, dosyanın incelenmek ve kamuya açılan zararın tazmin edilmesini sağlamak üzere savcılığa gönderildiği kaydedildi.

Açıklama “Gerek hastane yönetimi gerekse de Yunanistan Sağlık Bakanlığı yolsuzluğu yok etme konusunda kararlı” ifadeleriyle son buldu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et