Selanik’te Soykırım Müzesinin inşaatı Ekim ayında başlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Selanik’te Soykırım Müzesinin inşaatı Ekim ayında başlıyor

Selanik’te Soykırım Müzesinin inşaatı Ekim ayında başlıyor

Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris Holokost Müzesi yapımına Ekim ayında başlanılacağını söyledi.

Atina Haber Ajansına konuşan Butaris “Başbakan Aleksis Tsipras’ın 82’nci Uluslararası Selanik Fuarına ziyareti sonrası Ekim ayı sonuna kadar Holokos Müzesi yapımı için temelin atılacağı” değerlendirmesini yaparken “böylece ırkçılık karşıtı sembol niteliğindeki anıtın 2019 sonuna kadar hazır olabileceğini” ifade etti.

“Müze inşası iyi yolda” ifadelerini kullanan Selanik Belediye Başkanı “Eylül ayı sonuna kadar Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri tamamlanacak, bütün itirazlar aşılacak ve Ekim ayı sonuna doğru kazılar başlayacak” şeklinde konuştu.

Selanik’e yapılacak müzenin metal ve camdan oluşacak daire şeklinde bir yapı olacağı kaydedilirken, önümüzdeki iki yıl içerisinde tren merkezine ait bir gayrimenkul üzerine inşa edilecek yapının 32 metre yüksekliğinde olması bekleniyor. Yapının, Selanik’teki 55 bin Yahudi’nin Nazi toplama kamplarına götüren ölüm trenlerinin yola çıktığı sembolik bir yere yapılacağı kaydedildi.

Yahudi Cemaati Başkanı David Saltiel de konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bu müzenin yapımına Selanik halkı ve bütün kurumların olumlu yaklaştığını gördüğüm için oldukça iyimserim. Müze ebedi bir eser olup Yahudilerin ve şehrin tarihine damgasını vuracak” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et