Ambulansı kullanacak şoför yoktu! 1 kişi öldü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ambulansı kullanacak şoför yoktu! 1 kişi öldü

Ambulansı kullanacak şoför yoktu! 1 kişi öldü

Tzoumerka’da yapılan geleneksel koşu sırasında fenalaşan 55 yaşındaki bir kişi yaşamını yitirdi.

Yarışın bitimine 1,5 kilometre kala fenalaşan talihsiz vatandaş bir anda yere yığıldı. Ancak kalbi duran koşucuyu hastaneye götürecek ambulans olmadığı öğrenildi. Proto Thema gazetesine konuşan Tzoumerka Belediye Başkanı Marinos Garnelis bu konuyla ilgili isyanını dile getirdiği açıklamalarında “ambulans bulunduğunda ise ambulansı kullanacak şoför olmadığını” belirtti.

Belediye Başkanının “Ne diyeyim, ambulansımız yoktu. Birçok kez ambulans talep etmiş olsam da, ambulansımız olmadı” ifadeleri dikkat çekerken “Yarış sırasında hazır bulunan bir doktor vardı. 55 yaşındaki vatandaş fenalaşınca, doktor olan eşimi de yardım etmesi için gönderdim. Vurgareli’deki Sağlık Ocağına 7 kez telefon ettim. Bana ambulans olduğunu ancak şoförü olmadığını söylediler. Otomobille hastaneye götürmek zorunda kaldık, ancak zaten çoktan ölmüştü. Belediye Başkanı olarak birçok kez ambulans temin edilmesi için çağrıda bulundum ama hiç bir zaman karşılık alamadım” şeklinde konuştu.

Proto Thema gazetesi, olayın yaşandığı Arta’nın Athamanio köyünün ise Başbakan Aleksis Tsipras’ın memleketi olduğunu belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.