‘Rodop ilindeki oto tamirhanelerinin %70’i kaçak’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Rodop ilindeki oto tamirhanelerinin %70’i kaçak’

‘Rodop ilindeki oto tamirhanelerinin %70’i kaçak’

Rodop ilindeki otomobil ve motosiklet tamircileri, kaportacılar ve elektrikçi temsilcileri Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Tsalikdisi ile bir araya geldi.

Görüşmenin gündeminde ise il geneli faaliyet gösteren kaçak tamirhaneler yer aldı. Nikos Tsalikidis’e il geneli faaliyet gösteren tamirhanelerin %70’inin yasadışı olarak faaliyet gösterdiğini aktaran temsilciler, denetimlerin artmasını ve ruhsatsız olarak çalışan, gerekli kriter e standartları karşılamayan tamirhaneler ile mücadele edilmesini talep ettiler.

ERT Komotini radyosuna konuşan yılların kaportacısı Mihalis Arhontidis mali krizle birlikte kaçak tamirhanelerin sayısının da arttığını dile getirirken “Köylerde ev avlularında faaliyet gösteren gizli tamirhaneler ne kira ödüyor, ne sigorta ödüyor, ne de personellerinin sigortalarını ödüyor. Bize zarar veriyorlar ve ayakta kalamıyoruz. Bunu herkes biliyor. Şirketler biliyor, kamu kuruluşları biliyor. Biz yıllardır yasal olarak çalışıyoruz, yazar kasalarımız var, şimdi de POS temin ettik. Burada haksız bir rekabet söz konusu” ifadelerini kullanarak “kaçak tamirhanelerinin sayısının yasallardan daha fazla olduğunu” vurguladı!

Tamirhane sahipleri Rodop İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı ile Eylül ayından yeniden görüşme ve yetkili kurum temsilcilerinin de katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirme sözü aldı.

Kaçak tamirhanelerle ilgili geçmişte de çok sayıda şikayetin yapıldığı ancak gerekli denetimlerin yapılmadığının görüldüğü kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et