Yunan halkının yüzde 70’i internette - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan halkının yüzde 70’i internette

Yunan halkının yüzde 70’i internette

Focus Bari’nin yaptığı son araştırma Yunanların kişisel elektronik cihazlarına ve sosyal medyaya olan bağlılığını doğrular nitelikte.

İnternet artık her birimizin gerek iş hayatının gerekse de günlük yaşantımızın ayrılamaz bir parçası haline dönüşmüş durumda. Araştırmalar da insanların uyandığında yaptıkları ilk ve yatağa yatmadan önce yaptıkları son işin cep telefonları veya tabletleri aracılığıyla internete bağlanıp son gelişmeler hakkında bilgi edinmek olduğunu gösteriyor.

Focus Bari’nin araştırmasına göre internette her hangi bir sıklıkla “dolaşan” Yunanların oranı %81,8’i ulaşırken, her gün gibi ‘online’ olanların oranı ise %70,8. Yani her 10 Yunan vatandaşından 7’si hiçbir zaman “dijital gerçeklik” ile bağını koparmıyor!

Genç yaş gruplarında ise bu oranın %87,7’lere yükseldiği görülürken, internetin gençler için gereklinin de üzerinde bir konumda olduğu ortaya çıkıyor. Yunanların internette ortalama 179 dakika geçirdiği hesaplanırken, 65-74 yaş grubunda bu rakamın 122 dakikaya düştüğü, 18-24 yaş aralığındaki gençlerde ie 236 dakikaya çıktığı görülüyor!

Sosyal medyada durum ne?

Her 10 Yunandan 5’i (%48,8) her gün gibi Facebook’a bağlanırken, %50,6’lık bir bölüm ise mobil uygulama “bağımlısı”. En çok indirilen mobil uygulamalar ise sosyal medya (%24), haritalar (%22,4), haber (%21,8), oyun (%21,8) ve eğlence (%21,5) olarak sıralanıyor.

Akıllı cep telefonu sahibi olan Yunanların oran %70 olarak hesaplanırken, 34 yaşına kadar olan gençlerde eski teknoloji telefonlara ise çok ender rastlanıyor.

Focus Bari’nin araştırmasına göre Yunan elerinin %69,6’sı internet erişimine sahip. 5-12 yaşlarındaki çocukların %75,7’si internet erişimine sahipken, 10-12 yaş grubu için bu oran %90,3’e çıkıyor. Diğer taraftan 6-12 yaş aralığındaki her 6 çocuktan 1’inin (%16,4) cep telefonu var.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.