Yunanistan’daki sezaryen doğumlarda patlama! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’daki sezaryen doğumlarda patlama!

Yunanistan’daki sezaryen doğumlarda patlama!

Yunanistan’ın sezaryen doğumlarda “dünya rekoru kırdığı” kaydediliyor.

Ancak özellikle sağlık uzmanları ülkedeki jinekolog ve ebelerin ekseri çoğunluğunun tercih ettiği sezaryen konusunda tehlike çanlarını çalıyor.

EOPPY tarafından yayınlana verilere göre 2014 yılında doğum yapan kadınların %58,87’si sezaryen ile doğum yaptı. 92.148 doğumdan 54.252’si sezaryen ile gerçekleşti. Asıl büyük artış ise 2015’te yaşanırken, birçok sağlık kurumunda sezaryenle doğum oranı %77,24’e ulaştı!

2007 yılında %42,37’lerde olan sezaryen doğumların bu süre zarfında neredeyse ikiye katlandığı görülüyor.

Dünya Sağlık Örgütü ise doğumların %15’inin sezaryen ile yapılmasına müsaade ediyor. Her ne kadar bu sınır birçok ülke tarafından ihlal edilse de, sezaryenin sadece doğal doğumun tehlikelerinin faydalarından daha fazla olduğu durumlarda tercih edilmesi gerektiği belirtiliyor. Bu durumların ise %15’i geçmediği kaydediliyor.

Örneğin Finlandiya’da sezaryen doğumların toplam doğumların sadece %15,77’sini oluşturduğu kaydedilirken, İsveç’te doğumların %17,26’sının, İspanya’da %25’inin, İngiltere’de %25,2’sinin, Almanya’da %30,8’inin ve İtalya’da %35,7’sinin sezaryen ile yapıldığı kaydediliyor.

Bu durum neticesinde Birleşmiş Milletler’in ilgili Komisyonunun Yunanistan’ın incelemeye almasına yol açtı. Yapılan değerlendirme sonrası ülkedeki sezaryen doğumların azaltılması gerektiği sonucuna varıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et