Yunanistan’a gelen turist Bulgarlar ile ilgili veriler kafa karıştırıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’a gelen turist Bulgarlar ile ilgili veriler kafa karıştırıyor

Yunanistan’a gelen turist Bulgarlar ile ilgili veriler kafa karıştırıyor

Bulgaristan’dan son yıllarda Yunanistan’da gelen ziyaretçiler ile ilgili bir karışıklık söz konusu.

Kathimerini gazetesinin haberine göre son yıllarda Yunanistan’a gelen Bulgar ziyaretçi sayısında önemli artış yaşanırken, turizm amaçlı gelenlerin tam sayısı konusunda ise bir kargaşa hakim.

Yunanistan Otelciler Federasyonu ve Halkidiki Otelciler Birliği Başkanı Grigoris Tasios, Bulgaristan’dan Yunanistan’a gelenlerle ilgili istatistiki verilerden iş bulmak amacıyla, örneğin zeytin toplamak için gelenlerin çıkartılması gerektiğini söylüyor. Ayrıca, Bulgaristan’dan Yunanistan’a giriş yapanların bir bölümünü ise başka ülkelerden gelen ziyaretçilerin oluşturduğunu da hatırlatıyor. Bulgaristan’ın özellikle de Kuzey Yunanistan turizmi için önemli bir piyasa olmaya devam ettiğini belirten Tasios, gelen turist sayısıyla ilgili gerçek rakamların hesaplanması gerektiğinin altını çiziyor.

Geçen yıl Yunanistan’ın resmi verilerine göre Bulgaristan’dan gelen ziyaretçi sayısı 2,5 milyon kişiye ulaştı. Bu rakam 2015’te 1,9 milyon, 2014’te 1,5 milyon ve 2013’te 691 bin kişi olarak hesaplanmıştı.

Ancak Bulgaristan Turizm Bakanlığının verilerine göre ise geçen yıl turizm amaçlı Yunanistan’ı ziyaret edenlerin sayısı 1,2 milyon kişiydi. Yani Yunan verilerine göre 1,3 milyon daha az kişi Yunanistan’ı turizm amaçlı ziyaret etti.

İki ülkenin verilerinde 2017 yılının ilk ayları için de bir farklılık olduğu göze çarpıyor. Yunanistan’ın verilerine göre Ocak-Mart döneminde Bulgaristan’dan 328,5 bin ziyaretçi gelirken, Bulgaristan’ın verilerine göre 214.497 Bulgar tatil amaçlı Yunanistan’ı ziyaret etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et