İşte her cebe hitap eden Yunan adası: Thassos! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İşte her cebe hitap eden Yunan adası: Thassos!

İşte her cebe hitap eden Yunan adası: Thassos!

Yunanistan’ın Doğu Makedonya – Trakya Eyaletinde bulunan Thassos adası bu yıl turizmde yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor.

Yerel Hronos radyosuna konuşan Thassos Belediye Başkanı Kostas Hatziemmanouil “Bu yıl rekor yıl olacak” diyor. Charter uçuşlarda önemli bir artış olduğunu dile getiren Belediye Başkanı, orta Avrupa ülkelerinden gelen turist sayısındaki artışa da dikkat çekiyor.

“Herkes geliyor. Bu yıl charter uçuşlar sayesinde özellikle de Rusya, Almanya, Beyaz Rusya ve İskandinav ülkelerinden gelen turist sayısında önemli bir artış yaşanıyor” diyen Hatziemmanouil “Kara yoluyla gelen turistler de bizim için çok önemli. Türk turist de, Rumen turist de iyi ziyaretçiler. Adanın vazgeçilmezleri olan Sırplar ve Bulgarlar da var. Bunun dışında yeni uçak seferleriyle Avrupa’dan gelen ziyaretçi sayısı da arttı. Geçen yıl Haziran ayına kıyasla bu yıl uçakla gelen turistlerin sayısında %30 artış söz konusu” ifadelerini kullanıyor.

Bu veriler ve hareketlilik doğrultusunda Thassos Belediye Başkanı sezon sonu ortaya çıkacak rakamların ada için yeni bir rekor olacağını düşünüyor. Adayı cazip kılan en büyük özelliğinin ise “her cebe hitap ediyor olmasını” gösteren Hatziemmanouil, adada “allinclusive” oteller olmadığı için turistlerin adanın her köşesine para bıraktığını belirtiyor.

{gallery}stories/2017-haberler/2017-07-15/thassos{/gallery}

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et