Yunanistan’daki kahve efsanesi çöküyor mu? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’daki kahve efsanesi çöküyor mu?

Yunanistan’daki kahve efsanesi çöküyor mu?

Yunanlar Yunanistan’ı “kahve ülkesi” olarak görse de son araştırmalardan ortaya çıkan veriler ülkenin zirveden çok uzaklarda olduğunu gösteriyor.

Kahveye getirilen yeni vergilerle Yunanistan bu alanda zirveden daha uzun yıllar uzakta kalacağa benziyor.

IPSOS şirketinin NN Ellas sigorta şirketi hesabına 2016 yılının ikinci yarısında gerçekleştirdiği araştırmaya 18-60 yaş aralığında 1.500 kişi katıldı. Araştırma sonuçlarından Yunanların bugün kahveyle olan “ilişkisi” daha iyi anlaşılıyor.

Araştırmaya katılanların %35’i günde 2 kahve içtiğini söylerken, %32’si tek kahveyle yetiniyor. %17’lik bir kesim ise hiç kahve içmediğini beyan ederken, %12’lik bir kesim ise 3 kahve içtiğini dile getiriyor. Son olarak günde en azından 4 kahve içtiğini söyleyen %3’lük bir grup var.

Günde üç kahve için erkeklerin (%15) oranının kadınlardan (%10) daha fazla olduğu dikkat çekerken, bir üst kategoride de yine erkeklerin (%5) kadınlara (%2) üstünlüğü olduğu görülüyor.

“Gençlerin daha çok kahve içtiği” şeklindeki yılların efsanesi de bu araştırmayla son buluyor. Gençlerin son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Yunanistan’da da daha dikkatli bir yaşam sürdüğü ortaya çıkıyor. 18-29 yaş aralığında kahve içmeyen gençlerin sayısı diğer yaş gruplarının iki katı! Bu yaş aralığındaki gençlerin %27’si hiç kahve içmediğini dile getirirken, 30-44 yaş aralığında bu oranın %13, 45-60 yaş aralığında ise %14 olduğu görülüyor.

Yunanistan’ın hangi şehrinde en çok kahve içiliyor?

En çok kahve içenlerin ise hangi şehirde olduğuna dair sağlıklı bir sonuca varmak mümkün değil. Zira Selanik hiç kahve içmeyenlerin oranının (%18) Atina ve Yunanistan’ın geri kalan şehirlerine (%17) kıyasla bir adım önde olduğu şehir gibi görülse de, günde 3 kahve içenlerde ise %16 ile Atina ve Yunanistan’ın geri kalan şehirlerine kıyasla (%12) önde olduğu görülüyor.

Son olarak obezite ile kahve tüketimi arasında da doğrudan bir ilişki olduğu ortaya çıkıyor. Araştırmaya göre obez ve aşırı kilolu vatandaşlar zayıf ve normal kilolu vatandaşlara kıyasla daha fazla kahve tüketiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et