Fanari’de bir ‘şehir efsanesi’ mi söz konusu? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fanari’de bir ‘şehir efsanesi’ mi söz konusu?

Fanari’de bir ‘şehir efsanesi’ mi söz konusu?

Gümülcine (Komotini) Belediyesine bağlı Fanari (Fener) sahillerindeki suyun kalitesi gerçekten kötü ve bu durum hastalıklara mı yol açıyor yoksa bu bir şehir efsanesinden mi ibaret?

Yerel Paratiritis gazetesi ilgili haberinde bu soruya cevap bulmaya çalışmış. Zira her yaz çok sayıda okuyucudan “Fanari denizinden yüzdükten sonra artan stafilokok vakalarıyla” ilgili şikayetlerin olduğu ve vatandaşların bu durumun araştırılmasını talep ettiği kaydediliyor.

Bunun için başvurulacak ilk merci ise Eyalet Başkanlığı Su Dairesi. Yetkililer, yapılan araştırmalar sonucunda böyle bir sorunun olmadığını kaydediyor. Hatta alınan numuneler sonrası suyun kalitesiyle ilgili hazırlanan son raporda kalitenin “mükemmel” olduğu belirtiliyordu.

İkinci durak ise Gümülcine Devlet Hastanesi. Hastane yetkilileri bu dönemde ilgili vakalarda hiçbir artış olmadığını belirtiyor.

Son durak ise şehirdeki dermatologlar oluyor. Doktorlar da yine vakaların artışıyla ilgili soruya olumsuz yanıt veriyor.

Gazete, bu durumun gerçeği yansıtmayan bir söylenti olduğu sonucuna varırken, özellikle de çocuklarının hastalık kapması karşısında endişe duyan ebeveynleri anlayışla karşıladıklarını ancak “galiba gerçekle bağdaşmayan yeni bir şehir efsanesinin doğduğunu” kaydediyor. Zira çok sayıda ziyaretçi alan Fanari sahillerinin de bu durumu doğruladığı dile getiriliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et