Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan‘da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Hafta sonuna kadar ortalama benzin fiyatının 1.95 Evro’yu geçmesi öngörülürken, bu artışın devam etme ihtimali bulunuyor.

Pazartesi günü gezintiye çıkan sürücüler, depolarını doldururken, akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin acı tadına varmış oldular. Attika Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı Nikos Papageorgiou, son iki ayda petrol fiyatlarının %10 civarında arttığını, yılın başında 73 Dolar civarında olan petrolün fiyatının şimdi 86 Doları aştığını belirtti.

Parapolitika 90.1 fm ile yaptığı röportajda, Papageorgiou benzinin ortalama fiyatının şu anda litre başına 1.93 Euro olduğunu ve hafta sonuna kadar beklenen artışla birlikte 1.95 Euro’yu geçeceğini ifade etti. “Bu, 25 Mart hafta sonundan sonra 2 Euro’ya çok yakın fiyatlarla karşılaşacağımız anlamına geliyor,” dedi.

Petrol üretiminin son üç yılın ortalamasını aşmasına rağmen fiyatların düşmemesi, piyasada bir dengesizliğin işareti olarak kabul ediliyor. Papageorgiou, “Paskalya’ya yaklaşırken, Avrupa genelinde ve ülkemizde fiyatların yükselmesi alışılagelmiş bir durum. Bu trendin devam edeceğini ve kurşunsuz benzin için 2 Euro, dizel için ise 1.80 Euro seviyelerinde, Yunan standartları için oldukça yüksek fiyatlarda konsolide olacağını düşünüyorum,” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...