Yunanistan Temsilcisi Marina Satti'nin Eurovision 2024 Şarkısı ZARI'nin Yolculuğu Başlıyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Temsilcisi Marina Satti’nin Eurovision 2024 Şarkısı ZARI’nin Yolculuğu Başlıyor!

Yunan müzik sahnesinin parlayan yıldızlarından Marina Satti, “Zari” adlı eseriyle 7, 9 ve 11 Mayıs tarihlerinde İsveç’in Malmö şehrinde düzenlenecek olan 68. Eurovision 2024 Şarkı Yarışması’nda Yunanistan’ın bayrağını dalgalandıracak.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Bu özel şarkı, ERT1 kanalında Fotis Sergoulopoulos ve Jenny Melita’nın sunumuyla gerçekleştirilen programda ilk kez müzikseverlerle buluştu.

“Zari”, aşk, hayatın getirdiği sürprizler ve alınması gereken riskler üzerine dokunaklı sözleriyle dikkat çekiyor. Marina Satti’nin eşsiz yorumu ve şarkının arkasındaki güçlü ekip işbirliği, şarkıyı bu yılki Eurovision’un en iddialı eserlerinden biri haline getiriyor.

Müziği Marina Satti, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost ve Jordan Palmer tarafından bestelenen ve sözleri VLOSPA, OGE, Marina Satti ve Solmeister tarafından yazılan bu eser, Yunan ve etnik müziğin modern bir sentezini sunuyor.

Marina Satti’nin Eurovision sahnesindeki performansı için yaratıcı yönetmenliği Fokas Evagelinos, koreografi ve hareket yönetmenliğini Mecnun Giasar (Majnoon), sanat yönetmenliğini ise NMR üstleniyor. Bu güçlü ekip, “Zari”yi Eurovision sahnesinde unutulmaz bir performansa dönüştürmeyi hedefliyor.

Yunanistan, Eurovision’daki yerini 9 Mayıs 2024’te ikinci yarı finalin ilk bölümünde alacak. Tüm gözler Marina Satti’nin sahne alacağı bu büyük günde olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...