Yunanistan'da Kamusal Alanlarda Yüzde 45 Yunanca Müzik Zorunluluğu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Kamusal Alanlarda Yüzde 45 Yunanca Müzik Zorunluluğu

Yunanistan Kültür Bakanlığı, ülke genelinde oteller, turistik konaklama yerleri, kumarhaneler, medya organları, alışveriş merkezleri (AVM’ler), limanlar ve havaalanları gibi kamusal alanlarda yayınlanan müziğin en az yüzde 45’inin Yunanca olmasını şart koşan bir yasa tasarısı hazırladı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Bakanlık söz konusu hamlesinin, Yunan kültürünün korunması ve tanıtılmasına yönelik geniş çaplı bir çabanın parçası olduğunu ifade etti.

Yasa tasarısı, özellikle alışveriş merkezleri, oteller, kumarhaneler, toplu taşıma araçları, limanlar ve havaalanlarını kapsıyor. Bu alanlarda icra edilen müziklerin, toplamda en az %45 oranında Yunanca olması gerekecek. Yeni düzenleme, Yunanistan’ın turistik ve kamusal alanlarında Yunanca müziğin yayınlanmasını teşvik etmeyi ve Yunan müziğinin korunmasını sağlamayı amaçlıyor.

Tasarının 9. Maddesi, alışveriş merkezlerinde ve diğer kamuya açık alanlarda icra edilen Yunanca şarkılar ve canlı orkestra müziği ile ilgili spesifik düzenlemeleri içeriyor. Bu maddeye göre, kamuya açık alanlarda icra edilen toplam müzik içerisinde Yunanca eserlerin oranı %45’ten az olamayacak. Ayrıca, ilgili tesislerin sahipleri, bu zorunluluğa uyumları hakkında her yarıyılın başında Fikri Mülkiyet Teşkilatı’na bilgi vermekle yükümlü olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...