Yunanistan’ın bu köyünde sadece sahipsiz köpekler yaşıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ın bu köyünde sadece sahipsiz köpekler yaşıyor

Yunanistan’ın bu köyünde sadece sahipsiz köpekler yaşıyor

Yunanistan’ın Batı Makedonya bölgesindeki Mavropigi köyünde tek bir insan dahi yaşamasa da, köyün boş sokakları sahipsiz hayvanlarla dolu.

Köyü boşaltan köy sakinleri geriye birkaç köpek bırakmış, civar köy ve bölgelerden birçok kişi de bakamadığı veya bıktığı hayvanlarını bu köye getirince bir anda köydeki sokak köpeklerinin nüfusu artmaya başlamış.

Kathimerini gazetesinin haberine göre bugün için şimdilik 30 köpek köy meydanında yaşıyor. Diğer köpekler ise sürüler halinde köyün farklı köşelerinde yaşarken, sürekli yeni yavrular da doğmaya devam ediyor.

Gazeteye konuşan Triantafillia Petrou adlı bir hayvan sever 70’in üzerindeki hayvanı haftada bir kez başka bir gönüllü vatandaş ile beslemeye ve su vermeye çalıştıklarını ifade ediyor.Hedeflerinin ilk aşamada dişi köpekleri kısırlaştırmak olduğunu dile getiren Petrou, sonra da erkek hayvanları kısırlaştırmayı hedeflediklerini dile getiriyor. En azından yavru köpekler için bir barınağın yapılmasının çok iyi olacağını da sözlerine ekliyor.

Petrou, Kalambaka ve Litohoro gibi bölgelere de gittiklerini bu bölgelerde ise yoğun bir şekilde sokak kedilerinin yaşadığını dile getirirken Ege adalarında da sahipsiz kedi sorununun büyük olduğunu kaydediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et