Bir İnsana İlk Beyin Çipi Yerleştirildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bir İnsana İlk Beyin Çipi Yerleştirildi

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Şirketin kurucusu Elon Musk, ilk kez bir insana beyin çipinin başarıyla yerleştirildiğini açıkladı. Bu, düşünce gücüyle teknolojik cihazların kontrol edilebilmesi yolunda atılan büyük bir adım olarak görülüyor.

Elon Musk, sosyal medya platformu X (Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, Neuralink tarafından gerçekleştirilen ilk insan beyin çipi implantının iyileşme sürecinin iyi gittiğini ve ilk sonuçların umut verici olduğunu belirtti. Musk’ın açıkladığı “Telepati” adlı Neuralink ürünü, kullanıcıların sadece düşünceleriyle telefon, bilgisayar ve bunlar aracılığıyla birçok cihazı kontrol etmelerini sağlamayı hedefliyor.

Bu teknoloji, özellikle uzuvlarını kullanma kabiliyetini kaybetmiş bireyler için büyük bir umut kaynağı olacak. Musk, bu teknolojinin, kullanıcıların Stephen Hawking gibi ünlü bir teorik fizikçinin bile hızlı bir katip veya müzayedeciden daha hızlı iletişim kurabildiği bir düzeye ulaşmasını amaçladığını ifade etti.

Neuralink, beyin çipinin insanlar üzerinde denenebilmesi için Mayıs 2023’te ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) gerekli onayı almıştı. Maymunlar üzerinde yapılan testler, çiplerin beyindeki sinyalleri başarıyla yorumlayarak cihazlara aktarabildiğini göstermişti.

Elon Musk ve bir grup mühendis tarafından 2016 yılında kurulan Neuralink, mikroçiplerle beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisini geliştirerek, felç, körlük gibi nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmeyi ve engelli kişilerin hayat kalitesini artırmayı hedefliyor.

Hatırlanacağı üzere geöen sene Neuralink şirketinin değerinin 5 milyar dolara yükselmişti. Neuralink, geliştirdikleri bir robotun, katılımcıların beyinlerindeki sinyallerin iletilmesine yardımcı olan implantların “ultra ince” ipliklerini cerrahi olarak yerleştireceğini açıklamıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Starlink uyduları bir kez daha ortaya çıktı

Tesla ve Space X ve Twitter şirketlerinin sahibi Elon Musk’ın Starlink uyduları, bir kez daha Batı Trakya semalarında gözüktü. 
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Elon Musk’ın Starlink uyduları Batı Trakya’da görüldü

Elon Musk’ın Starlink SpaceX uyduları, 16 Temmuz Pazar akşamı Batı Trakya’da gökyüzünde göründü.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bu senenin en çok kaybedeni oldu: 200 milyar dolardan fazlasını kaybetti

Tesla ve SapceX ve Twitter’ın sahibi Elon Musk, modern tarihin en çok değer kaybeden şirketlerine sahip kişi oldu.
Devamını oku...