Batı Trakyalı Orhan garsonluk yaparak üniversite mezunu oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı Orhan garsonluk yaparak üniversite mezunu oldu

Batı Trakyalı Orhan garsonluk yaparak üniversite mezunu oldu

Üniversite hayatına başladığı andan itibaren lokantalarda garson olarak çalışan Batı Trakyalı Orhan Kalentzi nihayet okuduğu fakülteden mezun olmayı başardı.

28 yaşında Volos’ta Çevre Düzenleme Bölümünden mezun olmayı başaran Batı Trakyalı Orhan’a yer veren e-thessalia.gr sitesi “O 8 yıl boyunca sadece 2 saatliğine işsiz kaldı” diye yazdı.

Kısa sürede Volos şehrine uyum sağlamayı başaran ve oldukça sosyal biri olan Orhan’ın adını herkesin bildiği ifade edilen haberde, ilk andan itibaren yiyecek sektöründe iş arayan Batı Trakyalı üniversite öğrencisinin zorlu memorandum yıllarında sürekli çalışmayı başardığı belirtiliyor.

Mezun olarak hedeflerinden birini de yerine getiren Orhan’ın bugün için Yunanistan’da mesleğiyle ilgili bir iş yapması oldukça zor. İş bulsa bile ayda 300-400 euro’dan fazla maaş almasının zor olduğunu yazan e-thessalia.gr “garson olarak görev yaptığı yıllarda bu paranın en azından iki katını kazanıyordu” ifadelerini kullanıyor.

“Hedefim mühendis olarak bir iş bulmak, eğer bu olmazsa başka bir şey çıkabilir” diyen Orhan Kalentzi ise “Biz sağ olalım. İşten korkan biri değilim. 8 yıldır durmadan garson olarak çalıştım. Öğrenciliğimin ilk döneminden itibaren tavernalarda çalışıyorum” dedi.

İskeçeli Orhan tüm bu yıllar boyunca bir tavernadan ayrıldığında sadece iki saatliğine işsiz kaldığını ve hemen akabinde başka bir tavernadan kendisini iş için aradıklarını anlatıyor.

Garson olarak 1.000 euro’ya varan maaş aldığını dile getiren Orhan “Genç mühendislere sorduğumda bana 300-400 euro aldıklarını söylüyorlar” ifadelerini kullanıyor ve kendisinin de çalışmaya devam edeceğini, aşçılığa yönelmeyi düşündüğünü, şimdilik Thessalia bölgesinde fırsat arayacağını, gelecekte ise yurtdışına gidebileceğini ifade ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et