Yunanistan'da Hava Durumu: Sıcaklık Artışı ve Beklenen Değişiklikler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Hava Durumu: Sıcaklık Artışı ve Beklenen Değişiklikler

Yunanistan, hafta sonu itibarıyla hava durumunda önemli değişiklikler yaşayacak. Ülkenin çeşitli bölgelerinde sıcaklık artışı beklenirken, yerel sağanak yağışların ve kuvvetli rüzgarların etkisi hissedilecek.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

İyonya Adaları, Epir, Batı Sterea, Batı Mora ve Girit’te bulutlu ve parçalı bulutlu gökyüzü hakim olacak. Sabahın erken saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Doğu Ege adaları ve Oniki Ada bölgesinde ise bulutluluk artacak, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar görülecek.

Ülkenin geri kalan bölgelerinde ise gökyüzü az bulutlu, parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. Rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden 4 ila 6 kuvvetinde, güney denizlerde ise 7, sabah saatlerinde yerel olarak 8 kuvvetinde esmesi bekleniyor. Kuzeyde ise öğleden sonra rüzgarlar yavaş yavaş kuzey kuzeydoğuya dönecek.

Meteorolojik koşullar, Afrika tozunun güneye taşınmasını destekleyecek. Sıcaklıkta ise özellikle maksimum değerlerde bir artış gözlemlenecek. Orta ve kuzey kıtalarda 00 ila 16 santigrat derece, kıtanın diğer bölgelerinde 07 ila 17 santigrat derece ve adalarda 14 ila 19 santigrat derece arasında değişiklikler bekleniyor.

Batı Makedonya’da sıcaklıkların 3 ila 4 derece daha düşük olması ve akşam saatlerinde don olaylarının yaşanması öngörülüyor. İyonya Adaları, Epir ve Batı Peloponez’de rüzgarlar batı kuzeybatı yönünden 3 ila 5, güneyde 4 ila 6 kuvvetinde eserken, sıcaklık 09 ila 18 santigrat derece arasında değişecek.

Doğu Ege Adaları ve Oniki Ada’da 17-01-2024 Çarşamba günü sabahın erken saatlerinde yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Geri kalan bölgelerde ise genellikle az bulutlu bir hava hakim olacak, ancak Batı Yunanistan’da yerel sağanak yağışlar görülebilecek.

Rüzgarın batı bölgelerde 3 ila 4, kademeli olarak 4 ila 5 kuvvetinde eseceği tahmin ediliyor. Ülkenin diğer bölgelerinde ise rüzgarlar kuzeyli yönlerden 3 ila 5, öğleden sonra güney-güneybatıdan 4 ila 5 kuvvetinde esmeye başlayacak. Orta ve kuzey bölgelerde sıcaklıkta önemli bir değişiklik beklenmezken, bölgenin geri kalanında sıcaklık biraz artacak ve 15 ila 20 santigrat derece arasında değişecektir.

18-01-2024 Perşembe günü ise çok bulutlu bir hava durumu öngörülüyor. Batı, kuzey ve doğu Ege’de yerel yağmurlar beklenirken, ülkenin diğer kısımlarında seyrek bulutlar görülecek. Rüzgar güney-güneybatı yönünden İyon Denizi’nde 4 ila 6, denizlerde 6 ila 7 ve kuzey Ege’de yerel olarak 8 kuvvetinde esecek. Sıcaklık ülke genelinde 2 ila 3 santigrat derece artacak.

19-01-2024 Cuma günü ise batıda az bulutlu, kuzey ve doğu adalar parçalı bulutlu ve yerel yağmurlu bir hava durumu bekleniyor. Rüzgar güneybatıdan 3 ila 5, Ege Denizi’nde ise 6 ila 7 kuvvetinde esecek. Sıcaklıkta önemli bir değişiklik beklenmiyor.

20-01-2024 Cumartesi günü ülke genelinde bulutlu bir hava hakim olacak. Batı ve doğu Ege adalarında yerel yağmur ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Orta ve kuzey anakarada ise dağlık ve yarı dağlık alanlarda kar yağışları bekleniyor. Rüzgarlar kuzeyde 5 ila 7 bofor, denizlerde ise kademeli olarak 7 ila 8 bofor kuvvetinde esecek. Sıcaklığın kuzeyden itibaren hissedilir derecede düşmesi öngörülüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Beyannamesi İçin Eşlere De Banka Hesabı Zorunluluğu!

Yunanistan Maliye Bakanlığı, bu yıl vergi beyannamesi verecek tüm vatandaşlardan banka hesap numarası (İBAN) bilgisini zorunlu hale getirdi. Bu yeni uygulama, evli çiftleri de kapsıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...