Yunanistan İçin Hava Durumu Tahminleri - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan İçin Hava Durumu Tahminleri

Yunanistan 13 Ocak itibariyle yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Meteoroloji uzmanlarına göre, bugün itibarıyla özellikle ülkenin doğu bölgelerinde yoğun kar yağışları bekleniyor.

Tahmini okuma süresi 4 dakika

Batı Trakya’da havanın genellikle açık olması beklenirken, soğuğun sürmesi ve dağlık bölgelerde don görülmesi bekleniyor. Batı Trakya geneklinde sabah saatlerinde yer yer don olayları görülecek.

Halkidiki, Teselya (Magnesia), Orta Orta Sterea (Evritania, Fthiotida, Fokida ve sonrasında Voitia) ile Evia, Doğu Sterea ve Doğu Peloponez’in dağlık ve yarı dağlık bölgelerinde kar yağışı görülecek. Magnesia ve muhtemelen Orta Yunanistan bölgelerindeki kar yağışlarının yer yer yoğun olacağı öngörülüyor. Yağışlar, öğleden sonra azalarak duracak.

Meteorolog Panayotis Yannopulos, Cumartesi günü soğuk hava kütlelerinin yeni bir inişiyle birlikte Ege’de sert kuzey rüzgarlarının etkili olacağını belirtiyor. Ayrıca doğu anakarada (özellikle Magnesia ve Fthiotida), Sporades, Evia ve güney Ege’de yerel yağışlar ve karın az ancak yerel olarak görüleceği tahmin ediliyor. Pazar günü ise hava genel olarak güneşli ve özellikle şafak vakti soğuk olacak.

Meteoroloji uzmanı Sakis Arnavutoğlu ise, Cumartesi gününün hemen hemen her yerde oldukça soğuk geçeceğini, ancak gün boyunca güneşli olacağını ifade ediyor. Alçak bölgelerde yerel sağanak yağışların ve doğu anakarada ile batı Girit’te 400 ila 600 metre yüksekliklerde geçici kar yağışlarının görülebileceği belirtiliyor.

Ege bölgesinde kuzey rüzgarları 6 ila 7 bofor şiddetinde eserken, batıda rüzgarlar 4 ila 5 bofor şiddetinde doğudan esecek. Öğle saatlerinde sıcaklıkların çoğu dağlık bölgede ortalama 2 ila 3 dereceyi geçmeyeceği, batıda 11 santigrat dereceye, doğu anakarada 8 ila 9 santigrat dereceye ve orta ve güney Ege’de 10 santigrat derecenin biraz üzerine çıkacağı öngörülüyor.

Yunanistan Ulusal Meteoroloji Servisi EMY’nin öngörüsüne göre 13 Ocak Cumartesi günü kar yağışının beklendiği bölgeler şunlardır:

  • Orta Yunanistan
  • Güney Orta Yunanistan
  • Mora Yarımadası
  • Korinthia
  • Lakonia

Don uyarısı – EMY’den detaylı tahminlere göre don olayı kuzeybatıda sabah saatlerinde, anakaranın geri kalanında ise akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olacak.

EMY modelinin tahminlerine göre, hafta ortasından itibaren termometreler Atina’da yeniden 17 dereceye ulaşacak ve hafta sonunda daha da yükselecek, hatta önümüzdeki Cuma günü 19 dereceye kadar çıkacak. Haftanın ilerleyen günlerinde ülkenin çeşitli bölgelerinde hava durumu tahminleri şu şekilde:

  • 14-01-2024 Pazar: Kiklad Adaları ve Girit’te bulutlu, hafif yerel yağmurlar ve Girit dağlarında hafif kar yağışı bekleniyor. Batı Yunanistan’da giderek artacak bulutlar ve gece kuzey İyonya Denizi’nde yerel sağanak yağışlar. Ülkenin geri kalanında genellikle açık hava hakim olacak.
  • 15-01-2024 Pazartesi: Batıda, Doğu Ege adaları, Oniki Adalar, Kiklad Adaları ve Girit’te yerel yağmurlarla birlikte artan bulutlar ve öğleden sonra özellikle batıda gök gürültülü sağanak yağışlar. Batı ve kuzey kıta yükseklerinde kar yağışı görülecektir.
  • 16-01-2024 Salı: Batıda, doğu Ege adaları ve Oniki Adalar, Kiklad Adaları ve Girit, yerel yağmur ve zaman zaman gök gürültülü fırtınalarla birlikte artan bulutlar. Geri kalan bölgelerde az bulutlu ve parçalı bulutlu hava koşulları ile yerel yağmurlar bekleniyor. Kar yağışı sabah erken saatlerde kuzey kıta yükseklerinde gerçekleşecek.
  • 17-01-2024 Çarşamba: Doğu Ege adaları ve Onikiada’da sabah saatlerinde parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra batısında yerel sağanak yağışlar. Rüzgarlar kuzeydoğuda poyrazdan 3 ila 5 kuvvetinde, batının geri kalanında güneybatıdan 4 ila 5 kuvvetinde esecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...