Yeni Kabine Yapılanması: Dört Bakanlıkta Değişiklikler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Kabine Yapılanması: Dört Bakanlıkta Değişiklikler

Yunanistan’da Başbakan Kiriakos Miçotakis, yeni yıla daha dinamik bir başlangıç yapmak amacıyla kritik bakanlıklarda önemli değişikliklere imza attı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Hükümet kaynaklarından alınan bilgiye göre, sivil savunma, sağlık, çalışma ve eğitim bakanlıklarında yapılan bu hamleler, hükümetin etkinliğini arttırmak için stratejik olarak planlandı.

Mini kabine değişikliği arasında, Mihalis Hrisohoidis’in Vatandaşı Koruma Bakanlığına geri dönüşü ve Adonis Georgiadis’in Sağlık Bakanlığına atanması dikkat çekiyor. Ayrıca, Domna Mihailidu, Eğitim Bakan Yardımcılığından Çalışma Bakanlığına terfi ederken, Pavlos Marinakis ise Başbakanın Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Hükümet kaynakları Başbakan Miçotakis’in geçmişte de gösterdiği gibi, gerektiğinde hükümetin etkinliğini artıracak düzeltici hamleler yapma konusunda kararlı olduğunu belirtiyor. Aynı kaynaklar, hükümetin güvenlik politikalarına verdiği önemi vurgulayarak, Mihalis Hrisohoidis’in zengin deneyimine dikkat çekiyor ve İlia Milletvekili Andreas Nikolakopulos’un Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcılığına atandığını kaydediyor.

Sağlık Bakanlığına getirilen Adonis Georgiadis, hükümet kaynakları tarafından reform deneyimine sahip bir bakan olarak tanımlanıyor. Bu atama, hükümetin sağlık sektöründeki reformlarına devam etme kararlılığını gösteriyor.

Çalışma Bakanı olarak göreve başlayan Domna Mihailidu’nun yanı sıra, Mesleki Eğitimden sorumlu Eğitim Bakan Yardımcısı olarak Ioanna Lytrivi atandı. Lytrivi, bu alanda geniş deneyime sahip bir yönetici olarak kabul ediliyor.

Yeni yapılanma ile birlikte, bir kadın daha bakanlık görevine getirilirken, genç kuşaktan üç kişi kabineye dahil edildi. Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias’ın Attika bölge valisi seçilmesiyle boşalan yerine henüz bir atama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou’nun huzurunda yapılacak yemin töreni, 4 Ocak Perşembe günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek, bu törenle yeni kabine resmi olarak göreve başlayacak.

Mini kabine değişikliğinde yapılan atamalar şöyle:

Vatandaşı Koruma Bakanlığı
Bakan: Mihalis Hrisohoidis
Bakan Yardımcısı: Andreas Nikolakopoulos

Sağlık Bakanlığı
Bakan: Adonis Georgiyadis

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Bakan: Domna Mihailidu

Milli Eğitim, Din İşleri ve Spor Bakanlığı
Devlet Sekreteri: Ioanna Lytrivi

Başbakanlık Devlet Sekreteri ve Hükümet Sözcüsü: Pavlos Marinakis

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...