Gümülcine'de Yeni Hastane İnşaatı Başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de Yeni Hastane İnşaatı Başladı

Gümülcine Yeni Hastanesi’nin inşaatında büyük bir aşama kaydedildi. Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanlığı, Gümülcine Belediyesi ve DEYAK, yol, su temini, kanalizasyon ve diğer inşaat projelerini başarıyla yürütüyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Kazı çalışmalarının 2024 yılı Ocak ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Herhangi bir aksaklık olmazsa, 2026 yılı sonunda hastane Yunan Devletine teslim edilecek.

Gümülcine’de Yeni Stavros Niarchos Vakfı Genel Hastanesi’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Yeni hastane, Doğu Makedonya ve Trakya’daki yerel sağlık merkezleri ağıyla işbirliği yaparak geniş bir alana hizmet verecek.

Proje kapsamında, 2026 yılı sonuna kadar hastanenin Yunan Devletine teslim edilmesi ve mevcut “Sismanoglio” hastanesinden yeni hastaneye sorunsuz bir geçiş yapılması hedefleniyor. İlgili tüm projelerin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması beklenirken, yol inşaatı, su temini, kanalizasyon ve elektrik şebekeleri de planlandığı gibi ilerliyor.

Hastanenin teknik özellikleri arasında 24.900 m²’lik bir alan, 1.235 yeni ağaç, geniş bir yatak kapasitesi ve modern tıbbi donanımlar bulunuyor. Hemşirelik birimlerinde tek ve çift yataklı odalar, yoğun bakım ünitesi, pediatri, obstetrik/jinekoloji ve psikiyatri üniteleri ile birlikte gündüz hastanesi ve cerrahi/girişimsel bölümler yer alacak.

Acil servis, helikopter pisti ve düzenli ayakta tedavi bölümleri de dikkat çekiyor. Tıbbi destek hizmetleri arasında teşhis laboratuvarları, merkezi sterilizasyon ve morg hizmetleri bulunacak. En son teknolojiye sahip tıbbi ekipmanlar, hastaneye üstün bir sağlık hizmeti kapasitesi kazandıracak.

İnşaat şirketi ABAX Group, altyapı ve binalar, enerji ve endüstriyel projeler, şebeke projeleri konusunda uzmanlık sağlayarak, uluslararası çevre ve sürdürülebilir standartlara uygun çalışmalar yürütüyor.

Yeni hastane, aynı zamanda eğitim merkezi, kafeterya, restoran ve ofis alanları gibi tıbbi olmayan destek ve tesislerle de donatılacak. Gümülcine ve çevresi için büyük bir adım olan bu proje, bölge halkına yüksek kaliteli sağlık hizmetleri sunmayı hedefliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...