DMT Eyaletinde skandal: 5 milyon euro’luk reçete yazmışlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

DMT Eyaletinde skandal: 5 milyon euro’luk reçete yazmışlar

DMT Eyaletinde skandal: 5 milyon euro’luk reçete yazmışlar

Doğu Makedonya-Trakya Eyaletinde iki hastane müdürünün özel beslenme için 5 milyon euro’luk reçete yazdığı skandalı ortaya çıktı.

Kathimerini gazetesinde çıkan habere göre iki hastane müdürü 2016 yılında değeri 5 milyon euro’yu bulan özel beslenmeyle ilgili bir ilacın hastalara verilmesi için hazırlanan raporları imzaladı.

Bu rakam, bahse konu kategorideki ilaçlara yıllık harcanan paranın (46 milyon euro) %11’ini oluşturuyor! Doktor başına düşen harcama ise 31.000 euro’ya denk geliyor.

İlgili reçeteleri yazan doktorların ekseri çoğunluğunun ise “bağırsak iltihabı” teşhisi koyarak bahse konu ilacı hastalara yazdığı belirlendi.

Yapılan denetimler sonrası sigortalı vatandaşların gerçekten de doktor raporlarında bahsedilen hastalıktan muzdarip olduğuna dair kanıtlar ortaya çıkmadı.

Bazı hastaların ise ilgili doktorların görev yaptığı hastanelere dahi gitmediği tespit edildi!

Özel beslenmeyle ilgili ilaçların yer aldığı reçetelerin yaklaşık 2016 yılında ülke geneli 1.500 doktor tarafından yazıldığı belirtilirken, bu ilaçlara toplamda 46 milyon euro harcandığı belirtildi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Pavlos Polakis konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sağlık sistemindeki bir önceki düzene saldırırken, “Ne kadar saklananız da sizi bulacağız” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et