4 milyar kara para akladı, Yunanistan’da tatil yaparken yakalandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

4 milyar kara para akladı, Yunanistan’da tatil yaparken yakalandı

4 milyar kara para akladı, Yunanistan’da tatil yaparken yakalandı

ABD tarafından aranan ve 4 milyar dolar kara para aklayan örgütün lideri olmakla suçlanan 38 yaşındaki Rus Yunanistan’da tatil yaparken yakalandı.

2011 yılından itibaren suç örgütü olmakla suçlanan 38 yaşındaki Rus vatandaşı hakkındaki temel suçlamalar “suç faaliyetlerinden elde edilen paraları dijital para takası yapan bir internet hizmetiyle yasallaştırma” yer alıyor.

Amerikalı yetkili makamlar, bahse konu sitenin kurulduğu günden bu yana en azından 4 milyar dolar kara parayı akladığını tahmin ederken, bugüne kadar yaklaşık 7 milyon bit coin yatırıldığını ve 5,5 milyon bit coin’in ise çekildiğini tahmin ediyor.

38 yaşındaki Rus vatandaşının Halkidiki’de tatil yaptığı sırada ABD Adalet Bakanlığının ilgili talebi üzerine tutuklandığı belirtildi. Kaldığı otel odasında yapılan arama sonrası ise iki adet laptop, iki adet tablet, beş adet cep telefonu, bir adet router, bir adet fotoğraf makinesi ve dört adet kredi kartına el konuldu.

Rusya’nın Yunanistan Büyükelçiliği de gelişmeyi doğrularken, “Tüm yasal haklarının tanınmasını sağlamak için Rus vatandaşı ve yetkili Yunan makamlarıyla iletişim halindeyiz” açıklamasında bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et