Konitsa'da Ayılar Otobanda Kurşunlanarak Öldürüldü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Konitsa’da Ayılar Otobanda Kurşunlanarak Öldürüldü

Yunanistan‘ın Koniça bölgesinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler silahla iki ayıyı vurarak öldürdü.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Epirus bölgesindeki Koniça yakınlarında, Yanya – Kozani karayolunun 106. kilometresinde, Plagia Koniça ve Eptahori Kastoria arasında yaşanan trajik olay, doğa ve hayvan hakları savunucularını derinden üzdü. Kimliği belirsiz kişiler tarafından iki ayı, vurularak öldürüldü.

Epiruspost.gr web sitesinden edinilen bilgilere göre, talihsiz hayvanlar aldıkları kurşun yaraları ile bulundu. Bu üzücü olay, Kastoria’dan Eptahori’ye seyahat eden bir vatandaş tarafından fark edildi ve polis derhal olay yerine çağrıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Plagia Topluluğu Başkanı Yannis Papadimitriou, epiruspost.gr’ye yaptığı açıklamada, “Bu, hepimizin kınadığı korkunç bir eylemdir” dedi ve ekledi: “Yaban hayatı popülasyonunun son yıllarda arttığını gözlemliyoruz. Bu, tüm toplumu ilgilendiren ve dikkat gerektiren bir durum.”

Papadimitriou, özellikle yiyecek bulmanın zor olduğu zamanlarda ayılar ve kurtlar için organize hareket edilmesinin önemine dikkat çekti. Bu durumun hem Orman Daireleri hem de ekoloji örgütleri tarafından ele alınması gerektiğini vurguladı.

Papadimitriou, “Bizler köylerde yaşıyoruz ve vahşi hayvanların varlığına aşinayız. Onlara saygı duyuyoruz ve herkesin yapması gereken de bu. Bu tür olaylar üzücü ve kesinlikle kınanması gereken olaylardır,” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Beyannamesi İçin Eşlere De Banka Hesabı Zorunluluğu!

Yunanistan Maliye Bakanlığı, bu yıl vergi beyannamesi verecek tüm vatandaşlardan banka hesap numarası (İBAN) bilgisini zorunlu hale getirdi. Bu yeni uygulama, evli çiftleri de kapsıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...