Batı Trakya'dan Çocuklar Başbakan Miçotakis'e Mesaj Gönderdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’dan Çocuklar Başbakan Miçotakis’e Mesaj Gönderdi

Batı Trakya dahil Yunanistan‘ın dört bir yanından 4,000’den fazla çocuk, COP28’in açılışı münasebetiyle Başbakan Kiryakos Miçotakis’e iklim kriziyle ilgili endişe ve taleplerini ifade eden mesajlar gönderdi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

“Gezegen SOS veriyor”, “Şimdi harekete geçmeliyiz” gibi ifadelerle dolu mesajlar, Yunanistan Doğayı Koruma Derneği tarafından toplandı ve Başbakanlık Ofisine iletildi.

Bu etkinlik, Yunanistan’ın tüm idari bölgelerindeki çocukları, Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen COP28’de Yunanistan’ı temsil eden Başbakan’a kendi düşüncelerini ve çevreye dair umutlu mesajlarını aktarmaya teşvik etti. Özellikle, Selanik’teki 32. Anaokulu’ndan 5 yaşındaki Hristos’un kartı dikkat çekti. Hristos, dedesinin memleketi Dedeağaç’ta yaşanan yangın felaketinden etkilenmiş ve bu durumun tekrar yaşanmaması için çağrıda bulunmuştu.

Lina Kynigopoulou, Selanik’teki 32. Anaokulu’nun anaokulu öğretmeni, çocukların felaketler karşısındaki duyarlılıklarını ve çevre konusundaki farkındalıklarını vurguladı. Öğretmen, çocukların ekolojik farkındalık geliştirmede etkili birer faktör olduklarını belirtti ve okullarının “Eko Okullar” ağına üye olduğunu ve Avrupa’daki ekolojik temalı bir eTwinning projesi üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Teselya’daki sel felaketinden etkilenen Larissa’daki Armeniou İlkokulu’nda ise, öğrencilerin sayısında ciddi bir azalma yaşandı. Okulun öğretmeni Marina Goutzourella, çocukların iklim değişikliği ve çevre sorunları hakkındaki farkındalıklarını ve bu konudaki mesajlarını Başbakan’a iletme sürecini anlattı.

Yunanistan Doğa Koruma Derneği’nin, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) ile iş birliği içinde olduğu ve UNESCO tarafından desteklenen Küresel Yeşillendirme Eğitim Ortaklığı (GEP) programına katılımını vurguladı. Bu programın amacı, eğitim sistemlerini iklim krizi ve sürdürülebilirlik sorunlarına yönelik bilinç ve becerilerle donatmak olarak belirtiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...