Ethnos ve İmerisia’nın yeni patronu Rus işadamı Savvidis oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ethnos ve İmerisia’nın yeni patronu Rus işadamı Savvidis oldu

Ethnos ve İmerisia’nın yeni patronu Rus işadamı Savvidis oldu

Ethnos, Ethnos tis Kiryakis ve İmerisia gazetelerinin marka isimleri yaklaşık 3,5 milyon euro karşılığında Pontus kökenli Rus işadamı İvan Savvidis’in oldu.

Atina mahkemesinde Pigasos Grubuna ait üç gazetenin marka ismi için gerçekleştirilen müzayedeye tek teklif sunan İvan Savvidis’e ait Dimer şirketi oldu.

PAOK Kulübünün de Başkanı olan Savvidis Ethnos ve Ethnos tis Kiryakis için 3 milyon euro ve İmerisia gazetesi için 580 bin euro olmak üzere toplamda 3.580.000 euro teklif sundu.

Öte yandan müzayede öncesi müzayedelere karşı çıkan ve bu müzayedeyi de engellemek için mahkemeye giden “Ödemiyorum” (Den Plirono) hareketi ile uzlaşan Pigasos Grubu çalışanları, bu durumun kendilerinin işlerine devam edebilmeleri için son fırsat olduğunu belirtti. Grup çalışanlarının “Bu müzayedenin olmasını istiyoruz ki ne kurtarabilirsek kurtaralım. Burada yüzlerce kişinin işi söz konusu. Bize beş aylık maaşlarımızı borçlular. Meslektaşlarımız tazminatlarını kaybetti. Birileri gazeteleri satın alsın da çalışalım” dediği kaydedildi.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et