Yunanistan'da Hava Durumu: Hafta Sonu Rüzgar, Yağmur ve Kar Bekleniyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Hava Durumu: Hafta Sonu Rüzgar, Yağmur ve Kar Bekleniyor

Yunanistan‘ı etkisi altına alacak soğuk hava dalgası, hafta sonu boyunca sert kuzey rüzgarları, yağmur ve yer yer kar yağışı getiriyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Meteo.gr tarafından yapılan son hava durumu tahminlere göre, Cuma gününden itibaren sıcaklıklar düşecek ve hava koşulları önemli ölçüde bozulacak.

Cuma günü batı bölgelerinde ve akşam saatlerinde kuzeyde yerel yağmurlar başlayacak. Akşam saatlerine doğru kuzey dağlık bölgelerinde kar yağışı bekleniyor. Denizlerde rüzgarların güçleneceği ve özellikle İyonya Adaları ile Epir’de yağmur olasılığının artacağı belirtiliyor.

Cuma akşamından Cumartesi gününe geçişte, Batı Yunanistan‘ın çeşitli bölgelerinde yağmur, Kuzey Yunanistan’da ise bulutlanma artacak. Alçak bölgelerde yağmur, dağlık alanlarda ise zaman zaman kar yağışı görülecektir. Doğu Makedonya ve Batı Trakya‘da ise Cumartesi günü gök gürültülü fırtınalar bekleniyor.

Sıcaklık değerleri Batı Makedonya’da 2 ila 17°C, Kuzey Yunanistan‘ın diğer bölgelerinde 3 ila 20°C, Epir’de 5 ila 21°C, Teselya’da 5 ila 22-23°C, anakaranın geri kalanında 7 ila 21-22°C, İyonya adalarında 10 ila 20-21°C ve Orta, Kuzey ve Doğu Ege adalarında 8 ila 20-21°C arasında değişecek. Kiklad, Girit ve Onikiada adalarında ise 11 ila 22-23°C sıcaklıklar öngörülüyor.

Ege’de rüzgarlar güneybatı yönlerden 4-5, yer yer 6 kuvvetinde esecek. İyon Denizi’nde ise rüzgarlar öğleden sonra kuzeybatıya dönerek 6-7 kuvvetine kadar şiddetlenecek.

Attika’da az bulutlu ve güneşli bir hava bekleniyor. Rüzgarlar güneybatıdan 3-4 kuvvetinde esecek ve sıcaklık 13 ila 21°C arasında değişecek.

Selanik’te ise Cumartesi gününe doğru yoğunlaşacak bulutlar ve gece saatlerinde sağanak yağışlar öngörülüyor. Rüzgarlar güneyden 3-4, akşam saatlerinde ise 4-5 kuvvetinde kuzeybatıya dönecek. Sıcaklık 10 ila 19°C arasında olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...