Batı Trakya'da Yağmur Kapıda: Hava Durumu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Yağmur Kapıda: Hava Durumu

Meteo.gr ve Atina Ulusal Gözlemevi’nin son tahminlerine göre, Yunanistan genelinde kötü hava koşulları etkisini göstermeye başlayacak.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Özellikle İyon Denizi, Batı Orta Yunanistan ve Batı Mora bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor.

Batı Trakya‘da cuma akşama doğru ve cumartesi günü bazı yerlerde sağanak yağışlar ve özellikle deniz ve kıyı bölgelerinde gök gürültülü yağışlar bekleniyor.

Şiddetli Hava Olaylarına Dikkat

Cuma günü öğle saatlerinden itibaren ülke genelinde yoğunlaşacak olan hava olayları, sağanak yağışları ve gök gürültülü fırtınaları beraberinde getirecek. Özellikle İyon Denizi, Batı Sterea ve Batı Mora’da şiddetli yağışların etkili olması bekleniyor.

Geniş Alanı Etkileyecek Kötü Hava

Bu kötü hava koşullarının Mora Yarımadası’nın geri kalan bölgelerine, Teselya’nın bazı kısımlarına, Doğu Sterea’ya, Kiklad Adaları’na ve Kuzey Ege adalarına da yayılması öngörülüyor. Attika bölgesinde ise öğleden sonra ve Cuma akşamı sağanak yağışlar ve yer yer dolu bekleniyor.

Rüzgarlar ve Sıcaklık Düşüşü

İyon Denizi’nde öğle saatlerinden itibaren 6-7 Beaufort gücünde güney rüzgarları esmesi beklenirken, bu rüzgarların akşam saatlerine doğru hafiflemesi öngörülüyor. Ege Denizi’nde ise öğleden sonra 6 Beaufort gücünde güney rüzgarlarının hakim olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, bazı bölgelerde sıcaklıkların da biraz düşeceği belirtiliyor.

Bölgesel Hava Tahminleri

Batı Trakya’da Cuma günü öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlar ve özellikle deniz ve kıyı bölgelerinde gök gürültülü yağışlar bekleniyor. Rüzgarların doğu kuzeydoğudan 3-4 kuvvetinde esmesi ve öğle saatlerinden sonra güneye dönerek 4-5 kuvvetine çıkması tahmin ediliyor. Sıcaklıkların 7 ila 20 santigrat derece arasında olması beklenirken, Batı Makedonya’da 3-4 derece daha düşük olacağı öngörülüyor.

Cumartesi günü Batı Trakya’da hava olaylarının çoğu bölgede zayıflayacağı ve doğu Ege adaları ile Oniki Ada bölgesine sınırlı kalacağı tahmin ediliyor. Ege Denizi’nde Cumartesi sabahı 7-8 Beaufort şiddetinde güney rüzgarlarının esmesi bekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...