Başbakan Tsipras milli takım formasını giydi! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Tsipras milli takım formasını giydi!

Başbakan Tsipras milli takım formasını giydi!

Başbakan Aleksis Tsipras U20 Avrupa Basketbol Turnuvasında şampiyon olan Yunanistan Ümit Milli takım basketbolcularını Başbakanlıkta ağırladı.

Avrupa şampiyonu olan genç basketbolcuları tek tek tebrik eden Aleksis Tsipras, kendisine takım kaptanı Haralambopulos tarafından hediye edilen ve Koniaris adlı oyuncunun isminin yer aldığı basketbol milli takımı formasını sırtına geçirdi. Oyuncuların imzalarının yer aldığı bir basketbol topu da kendisine hediye edilen Aleksis Tsipras “Topu 7 yaşındaki oğluma vereceğim. NBA oyuncularını tek tek biliyor ve beni maçların sonuçları hakkında bilgilendiriyor” dedi.

Kazanılan kupanın ağırlığıyla ilgili de espri yapan Başbakan “Kupayı kaldırmak için üçer kişinin tutması gerekir” dedi.

“Sizin başarınız, basketbolun Yunanların ruhunda ve kalbinde olan bir spor olduğunu tasdik ediyor. Hepimizi gururlandırdınız” ifadeleriyle genç basketbolculara hitap eden Aleksis Tsipras Yunan sporculara takımlarında süre verilmesi gerektiğini belirtti ve ekledi “Her birinize ve takımlarınıza başarılar diliyorum. Milli takım düzeyinde bize başka sevinçler de sunmanızı diliyorum. Eminim ki ümit milli takım düzeyinde başarıya imza atanların bir çoğu gelecekte de başarılı sporcu olacaklardır” şeklinde konuştu.

Final karşılaşmasında Yunan milli sporcuların ruhlarıyla mücadele ettiğini ve çağdaş basketbol oynadıklarını dile getiren Başbakan Tsipras “kendi jenerasyonunun ise basketbolu 1987 yılında Galis, Yannakis, Fasulas ve diğer sporcularla öğrendiğini ve o yılki şampiyonluktan sonra her okulu bir basketbol potasının kurulduğunu” sözlerine ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et