Youth Pass Hakkında Bilmeniz Gerekenler: Gençler İçin Başvuru Heyecanı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Gençler için Youth Pass ile 150 Evro Destek Müracaatları Başlıyor

Yunanistan geneli yaklaşık 200.000 genç, kültür, turizm ve ulaşım alanlarında harcayabilecekleri 150 evro değerindeki Youth Pass için başvuru sürecini dört gözle bekliyor. 

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Youth Pass, gençlere sunulan dijital banka kartı niteliğinde ve 18 ile 19 yaş aralığındaki bireyler için geçerli olacak.

Başvuru heyecanı 9 Kasım 2023 Perşembe günü başlayacak ve gençlere yapılacak ödemeler en geç 10 Aralık 2023 tarihine kadar tamamlanacak. Bu destek paketinin, gençlerin kişisel gelişimlerine ve bağımsızlıklarına katkıda bulunması bekleniyor.

Youth Pass başvuruları, 2022 yılında 18 veya 19 yaşına giren ve Yunanistan’da vergi mükellefi olan gençler için açık olacak. Başvuruda bulunabilmek için herhangi bir mülkiyet veya gelir kriteri aranmıyor.

Başvuru işlemleri ise sadece vouchers.gov.gr üzerinden yapılabilecek. Gençler, başvuru sırasında kişisel iletişim bilgilerini ve tercih ettikleri banka bilgilerini sisteme girmeleri gerekiyor. Ayrıca, gençler bu başvuruyu yalnızca bir kez yapma hakkına sahipler ve bu hak 19 yaşına bastıktan sonra yenilenemiyor.

KEP üzerinden başvurular ise yalnızca kimlik doğrulaması tamamlanmış ve gerekli bilgiler sistemde eksiksiz girilmişse mümkün olacak.

Bu yıl Youth Pass için başvuru yapan 18 yaşındaki gençler, bir sonraki yıl için yeniden başvuru yapmalarına gerek kalmadan hem bu yıl hem de 2024 yılı için 150’şer evro alacaklar. 18 yaşındayken başvurmayan gençler ise 19 yaşlarında başvuru şansına sahip olacaklar ancak bu durumda sadece o yıla mahsus destekten yararlanabilecekler.

Youth Pass’ın kullanım alanları ise oldukça çeşitli: Gençler bu kartı uçak bileti, tiyatro ve konser bileti, kitap satın almak gibi çeşitli kültürel ve turistik harcamalar için kullanabilecekler. Ayrıca araç, tekne veya karavan kiralama gibi seyahat ihtiyaçları için de bu karttan faydalanabilecekler.

Yunanistan’daki gençlere sunulan bu fırsat, onların hem sosyal hem de kültürel yaşamda daha aktif rol almalarını teşvik etmeyi hedefliyor. Bu sene 9 Kasım ile 5 Aralık tarihleri arasında başvurularını tamamlayan gençler, 10 Aralık 2023 tarihine kadar Youth Pass kartlarını alarak yeni yıla merhaba diyecekler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...