Yunanistan'da Saatler Geri Alındı: Kış Saatine Geçildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Saatler Geri Alındı: Kış Saatine Geçildi

Bugün (29 Ekim 2023), Yunanistan‘da saatler bir saat geri alınarak kış saatine geçildi. Gece saat 04:00’te saatler 03:00’e çekildi ve böylece herkes bir saat fazla uyuma fırsatı buldu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Her Altı Ayda Bir Devam Eden Uygulama

Saat değişikliği hakkında toplumda çokça tartışma olsa da, bu uygulama her altı ayda bir rutin olarak devam etmektedir. Her Ekim ayında saatler bir saat geri alınarak kış saatine geçilir.

Avrupa Birliği Direktifi

Yunanistan Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Konseyi’nin yaz saati uygulamasına ilişkin 19 Ocak 2001 tarihli ve 2000/84/EC sayılı Direktifi uyarınca yürürlükte olan yaz saati uygulaması sona ermiştir” denildi.

Saatler Nasıl Ayarlandı?

Bu kapsamda, saat ibreleri sabah saat 04:00’ten 03:00’e geri alındı. Kış saatine geçilmesiyle birlikte, bu sabah saatler daha erken aydınlandı, ancak akşamları da daha erken karardı.

Toplumsal ve Ekonomik Etkiler

Saat değişikliği, enerji tasarrufu ve trafik güvenliği gibi çeşitli nedenlerle yıllardır uygulanıyor. Ancak bu uygulamanın toplum üzerindeki etkileri zaman zaman tartışma konusu oluyor.

Yunanistan’da kış saatine geçilmesi, birçok kişi için fazladan uyku anlamına gelse de, saat değişikliğinin uzun vadede toplum ve ekonomi üzerindeki etkileri hâlâ tartışılmakta.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...