Tsipras Guardian’a konuştu: Kötü günler geride kaldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tsipras Guardian’a konuştu: Kötü günler geride kaldı

Tsipras Guardian’a konuştu: Kötü günler geride kaldı

Guardian gazetesine demeç veren Başbakan Aleksis Tsipras kötü günlerin geride kaldığını belirterek Yunan ekonomisinin olumlu bir yörüngeye girdiğini söyledi.

Gazete röportajı “Tsipras: Kötü günlerin geride kaldığı aşikar” başlığıyla verirken, alt başlıkta da Aleksis Tsipras’ın mali kriz başladığından bu yana Yunanistan’ın en uzun vadeli görevde kalan başbakanı olduğuna dikkat çekti.

“Şimdi net bir şekilde ekonominin yükselişe geçtiğini söyleyebiliriz. Hiç kimse bunun olabileceğine inanmıyordu” ifadelerini kullanan Tsipras “ülkemiz Yunanistan’ı krizden çıkaracağız” ifadelerini kullanarak en büyük değişikliğin 2018 Ağustos ayında Yunanistan’ın 8 yıl sonra mali uyum programından ve uluslararası denetimden çıkmasıyla geleceğinin altını çizdi. Başbakan Tsipras “Bugün hakim olan olumsuz hava nedeniyle ortalama bir Yunanlı hâlâ buna inanmakta zorlanıyor” dedi.

“Bu ofise geldiğimde tecrübeli değildim ve günlük zorlukların ne kadar büyük olacağının farkında değildim. Yanlışlar yaptım, önemli pozisyonlara insan seçiminde büyük yanlışlar yaptım” ifadelerini kullanan ve eski Maliye Bakanı Yannis Varufakis’e işaret eden Tsipras “Yannis tarihi farklı bir şekilde yazmaya çalışıyor. Bize B planı olarak sunduğu şeyi okuma noktasına vardığımızda bunun o kadar muğlak olduğunu gördük ki B planı hakkında konuşmaya değmezdi. Sadece güçsüz ve etkisiz bir plandı” şeklinde konuştu.

Yunanistan’ın Avrupa Birliği dışında isteyen senaryolarla ilgili olarak ise Başbakan Tsipras “Avrupa’yı bırakıp nereye gidelim? Başka bir galaksiye mi? Yunanistan Avrupa’nın ayrılmaz bir parçasıdır. Yunanistan olmadan Avrupa neye benzer? Tarih ve mirasının önemli bir parçasını kaybeder” dedi.

Son olarak Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras “Yola çıkıp bu hükümeti insanlara sorsan, birçok kişi bize ‘yalancı’ diyebilir. Ancak hiç kimse yolsuzluğa bulaşmış veya sahtekar ya da elimizi bala uzattığımızı söyleyemez” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et