Devlet okullarındaki Müslüman öğrencilerin bayram izinleri değişiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Devlet okullarındaki Müslüman öğrencilerin bayram izinleri değişiyor

Devlet okullarındaki Müslüman öğrencilerin bayram izinleri değişiyor

Parlamentoya sunulan torba yasa tasarısında Yunanistan geneli Müslüman öğrencilerin bayram izinleriyle ilgili yasa değişikliği önerisi de dahil edildi.

Yasa değişikliği önerisinde Yunanistan’daki ilköğretim ve ortaöğretime bağlı devlet okullarında öğrenim gören Müslüman öğrencilerin Ramazan (Şeker) ve Kurban Bayramlarının birinci ve ikinci günleri izinli olmaları öngörülüyor.

Mevcut mevzuat İslam dinine mensup öğrencilerin Ramazan ve Kurban Bayramlarının birinci günü ve arife günü okuldan izinli olmalarını öngörüyordu. Ancak özellikle de Batı Trakya’daki devlet ortaokulu ve lise müdürlerinin ve Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Eğitim Müdürlüğü’nün öğrencilerin ve ailelerinin arife günü yerine bayramın ikinci gününün Müslüman öğrenciler için tatil olması talebinin defalarca dillendirildiği kaydediliyor. Buna gerekçe olarak ise öğrencilerin arife günü okula gitmemeleri için hiçbir neden olmamasını ancak bayramın ikinci günü bayram nedeniyle daha zor olmasını gösterdikleri belirtiliyor.

İlgili yasa değişikliği önerisinde bu öneriye Gümülcine (Komotini) ve İskeçe (Xanthi) Resmi Müftülüklerinin de katıldığı kaydedilirken, Müslüman öğrencilerin izinli sayılacakları gün sayısının aynı – yani 2 gün – olacağı da hatırlatılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et