Yunanistan’da beyaz havyar yetiştirilecek. Kilosu 3.000 euro - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da beyaz havyar yetiştirilecek. Kilosu 3.000 euro

Yunanistan’da beyaz havyar yetiştirilecek. Kilosu 3.000 euro

Yunanistan’da ilk kez üretilen salyangoz “beyaz havyarı” bu yaz ticari açıdan da değerlendirilmeye başlanacak.

Beyaz havyar Amerikan Tarım Okulunun Meslek Lisesinde ve Perrotis Koleji Gıda Bilimi-Teknolojisi Bölümünde öğrenim gören bir grup öğrenci tarafından başarıyla üretildi.

Amerikan Tarım Okulu Profesyonel Eğitim Okulu Dekanı Vaggelis Vergos salyangoz havyarı ile ilgili Selanik lokantalarındaki piyasa araştırmasının tamamlandığını ve kısa sürede business planlarının da hazır olacağını kaydetti.

Fransa, İngiltere ve İtalya gibi ülkelerde üretilen beyaz renkteki salyangoz havyarının kilosu 3.200 euro’dan satılıyor. Vergos, Atina’dan büyük bir kuruluşun da beyaz havyar ile ilgilendiğini kaydederken, Cumhurbaşkanlığı Şefi’nin de kendilerini aradığını dile getirdi.

Öğrencilerin Helix Aspersa Maxima cinsi salyangozu seçtiğini ve yaklaşık iki yıldır 15-18 yaş aralığındaki 30 öğrencinin beyaz havyar üreticiliği üzerine çalıştığını belirten Vergos “Uygun şartları bulduk ve salyangozun sürekli yumurta vermesini başardık. Kendi kendilerini dölleyen ve yılda 120 yumurta veren 350 salyangozumuz var” diyen Dekan Vergos “Bugüne kadar 10 kilodan fazla beyaz havyar elde etmeyi başardık. Ancak ürettiklerimizi deney ve deneme amaçlı kullandık. Emin olabilmek için farklı protokoller yaptık” ifadelerini kullandı.

Gerekli bilgi ve donanım sahibi olmaları durumunda diğer salyangoz üreticileri için de bu işin iyi bir alternatif çözüm olabileceği kaydediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et