Yunanistan'da Doktorlar, Hasta Yakınlarından Gelen Saldırılara Karşı Acil Durum Butonu İstiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Doktorlar, Hasta Yakınlarından Gelen Saldırılara Karşı Acil Durum Butonu İstiyor

Yunanistan‘da sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları artış gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde Aya Sofya Çocuk Hastanesi’nde bir çocuk cerrahı, bir hasta yakını tarafından darp edildi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Saldırı olayının ardından Panhelenik Tabipler Birliği, Yunanistan Sağlık Bakanlığı‘na acil yasal müdahalede bulunma çağrısı yaptı.

Tabipler Birliği daha önce de defalarca doktorların görevlerini yerine getirirken korunmalarını talep etmişti. Şimdi ise bu taleplerini güncelleyerek, hastalar ve refakatçileri tarafından uygulanan sözlü, psikolojik ve özellikle de fiziksel şiddet vakalarının merkezi ve organize bir şekilde ele alınmasını istiyor. “Mağdurlar yaratma noktasına gelmeyelim,” diye vurguluyor.

Acil Önlemler Talebi

Aya Sofya Çocuk Hastanesi yöneticisi Emmanuel Papasavvas, Sağlık Bakanı Mihalis Hrisohoidis ile acil bir görüşme talep etti. Papasavvas, taleplerini güncelleyerek şunları odak noktasına aldı:

  • Doktorlara yönelik şiddet olaylarının kayıt altına alınması için bir “Şiddete Karşı Gözlemevi” kurulması.
  • Sağlık hizmetlerinin kadrolu tıbbi ve hemşirelik personeli ile donatılması.
  • Devlet hastanelerinde organize acil servislerin kurulması ve personel görevlendirilmesi.
  • Polisin harekete geçirilmesi ve doktorlara karşı şiddet uygulayanlara karşı hastane yönetimleri tarafından suç duyurusunda bulunulması.
  • Her sağlık tesisinde yeterli sayıda ve eğitimli güvenlik personelinin bulunması ve yoğun bakım ünitelerine acil durum butonlarının yerleştirilmesi.

Farkındalık Yaratılıyor

Bu arada, Aya Sofya Çocuk Hastanesi yöneticisi ve Tabipler Birliği, hastane ve sağlık kuruluşlarının tüm alanlarına ilgili mesajları afiş olarak asmaya devam ediyorlar. Bu afişler, ziyaretçiler arasında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Bu tür olayların artması, doktorlar ve sağlık çalışanları için endişe verici bir durum yaratıyor ve hükümetin acil bir şekilde müdahale etmesi gerektiğini gösteriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...