Termaikos körfezi fitoplanktonlar ve deniz analarıyla doldu! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Termaikos körfezi fitoplanktonlar ve deniz analarıyla doldu!

Termaikos körfezi fitoplanktonlar ve deniz analarıyla doldu!

Selanik’in Termaikos körfezi kül rengindeki fitoplantonlar ve mavi renk deniz analarıyla doldu.

Aristotelio Üniversitesi Çevre Profesörü Kostas Fitianos fitoplantonların son dönemlerde Selanik’te ekili olan iklim değişikliklerden ortaya çıktığını belirtti. Profesör fitoplantonların renginin mavi-yeşil, kırmızı, kahverengi, açık kahve rengi veya şimdi olduğu gibi kül rengi olabileceğini kaydetti. Rengin her defasında ortaya çıkan fitoplanton çeşidine bağlı olduğunu söyleyen Fitianos bu kez son dönemlerde etkili olan yağışların da önemli rol oynadığını ve bu hafta yüksek sıcaklıklarla birlikte bu durumun daha da belirgin olmasının beklendiğini kaydetti.

Profesör Kostas Fitianos “Bu doğal bir olaydır. Fitoplanktonlar ortaya çıkarlar ve eğer yeterli oranda oksijen olmazsa kötü bir koku olur. Daha sonra yenisi ortaya çıkana dek ortadan kaybolur. Bu süreç bir hafta ile 10 gün filan tutar. Geçen sefer Vardar rüzgarı esti ve durum iyileşti. Bu kez de aynısının olmasını umuyoruz” dedi.

Diğer taraftan Termaikos körfezinde mavi renk deniz analarının de görüldüğü kaydedilirken, deniz analarının fitoplanktonların saldığı yoğun koku nedeniyle mi ortaya çıktığı henüz bilinmiyor.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et