Yunanistan’da tüketilen balığın %66’sı ithal ediliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da tüketilen balığın %66’sı ithal ediliyor

Yunanistan’da tüketilen balığın %66’sı ithal ediliyor

Yunanistan’da tüketilen balıkların sadece %44’ünün Yunan denizlerinde avlandığı veya yetiştirildiği ortaya çıktı.

Avrupa ülkelerinde avlanan balıklar artık tüketicilerin ihtiyaçlarına karşılamaya yetmezken, her yıl yaklaşık 5 yon balığın özellikle de Kuzey Afrika ülkelerinden ithal edildiği kaydedildi.

WWF tarafından hazırlanan son uluslararası rapora göre Avrupa Birliğinde her yıl kişi başına 22,9 kilo, dünyada ise 19,2 kilo balık tüketilirken, Yunanistan’ın da İtalya, Fransa, İspanya, Hırvatistan ve Slovenya ile birlikte yer aldığı Akdeniz bölgesinde ise kişi başına 33,4 kilo balık tüketildiği belirlendi.

Yunanistan’da ise bu rakam 59,6 kiloya ulaşırken, ülkede tüketilen balıkların %66’sının ithal edildiği, %22’ssinin yerli balık çiftliklerinin ürünü olduğu ve %12’sinin avlanılarak elde edildiği kaydedildi.

İthal dilen balıkların büyük bir bölümü ise Fas, Tunus, Cezayir ve Libya gibi Kuzey Afrika ülkelerinden temin edilirken, 2014 yılında Avrupa Birliği’nin Akdeniz ülkelerinin Fas, Tunus, Cezayir, Libya, Moritanya, Mısır ve Kıbrıs’tan 1,8 milyon ton balık ithal ettiği kaydedildi.

WWF’nin Yunanistan Ofisi yetkilileri ise Yunan balık tüketicilerini balık tercihlerinde daha sorumlu hareket etmeye davet ediyor. Bu amaçla WWF Fish Guide app adı verilen bir uygulama geliştirildiği ve tüketicilere hangi balıkların yerli ve hangilerinin ithal olduğu konusunda bilgi verdiği kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et