Yunanistan'dan 6 Cenaze Türkiye'ye Gönderiliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’dan 6 Cenaze Türkiye’ye Gönderiliyor

Yunanistan‘da Atina yakınlarındaki kanlı mafya hesaplaşması sonucu yaşamını yitiren 6 Türkün adlı tıp incelemesi tamamlandı. Yunan yetkililer, cenazelerin bugün Türkiye‘ye gönderileceğini açıkladı.

Tahmini okuma süresi 1 dakika

Kimlik Tespitinde DNA Kullanıldı

Yunan makamları, olayda yaşamını yitiren kişilerin kimlik tespitini, yakınlarından alınan DNA örnekleriyle gerçekleştirdi. Atina’nın Artemida bölgesinde geçtiğimiz ay meydana gelen saldırıda hayatlarını kaybedenlerin çete lideri Barış Boyun’un adamları olduğu iddia ediliyor.

9 mm Kurşunlar ve Olay Yeri İncelemesi

Olayda kullanılan kurşunların 9 mm çapında olduğu belirlendi. Yunan polisi, olay yerinde onlarca mermi kovanı buldu ve geniş çaplı bir inceleme başlattı.

Tuzağa Düşürülen Şüpheliler

Saldırı, 6 kişinin tuzağa çekilerek gerçekleştirildiği belirtiliyor. Şahısların, Fransız pasaportu taşıyan Türkler olduğu ve yaşlarının 23 ila 27 arasında değiştiği tespit edildi.

Kaçmak Üzereyken Yakalandı

Yunan yetkililer, olayla ilgili olarak insan kaçakçısı olduğu öne sürülen Süleyman Dalgıç’ı havalimanında yakaladı. Şahsın, olay günü aynı araçta bulunup saldırıdan kısa bir süre önce araçtan indiği de kayıtlara geçti.


Bu haber güvenilir kaynaklardan alınmış bilgilerle oluşturulmuştur. Herhangi bir yanlış veya eksik bilgi için editörlerimize ulaşabilirsiniz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...