Bugün Hava Durumu: 25 Eylül 2023 - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bugün Hava Durumu: 25 Eylül 2023

25 Eylül Pazartesi günü Yunanistan genelinde şiddetli hava koşulları bekleniyor. Batı Trakya‘da bulutlar zaman zaman yoğunlaşacak, bazı bölgelerde yerel yağmur görülecek.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Ulusal Meteoroloji Servisi (EMY) tarafından yapılan tahminlere göre, Epir, batı Makedonya, Teselya, batı ve orta Sterea ile muhtemelen İyon Denizi, kuzey Mora ve orta Makedonya’nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü fırtınalar olması öngörülüyor. Rüzgarların şiddeti artarken, sıcaklıklar düşüş gösterecek.

Batı Trakya‘nın da içinde yer aldığı Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nde seyrek bulutlar zaman zaman yoğunlaşacak. Geri kalan bölgelerde bulutlu, yerel yağmurlu ve ara sıra gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanacak. İyon Adaları, Epir ve batı Mora’da yerel olarak kuvvetli yağışlar olabilecek.

Bölgesel Hava Durumu Detayları

  • Rüzgar: Güneyde batıdan 4 ila 5 kuvvetinde, ülkenin geri kalanında kuzey yönlerden 3 ila 5 kuvvetinde ve kuzey Ege’de kuzeydoğudan 6 ila 7 kuvvetinde esecek.
  • Sıcaklık: Batıda 26 ila 29, doğuda 29 ila 32 ve Onikiada’da 33 santigrat dereceye kadar ulaşması bekleniyor.

Attika ve Selanik

  • Attika: Batı kesimlerde yer yer gök gürültülü fırtınalar olması muhtemel. Rüzgarlar değişken 3 ila 4 kuvvetinde, sıcaklık 20 ila 31 santigrat derece arasında olacak.
  • Selanik: Bulutlu ve yerel yağmurlu; özellikle öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgar değişken 3 ila 4 kuvvetinde, sıcaklık 18 ila 28 santigrat derece arasında.

Batı Trakya veDiğer Bölgeler

Makedonya ve Trakya, doğu Makedonya ve Trakya’da seyrek bulutlar zaman zaman yoğunlaşacak. Geri kalan bölgelerde bulutlu, yerel yağmurlu ve ara sıra gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanacak. İyon Adaları, Epir ve batı Mora’da yerel olarak kuvvetli yağışlar olabilecek.

Önlemler ve Uyarılar

Beklenen bu şiddetli hava koşulları sebebiyle, vatandaşların tedbirli olmaları, yerel yetkililerin uyarı ve talimatlarına uymaları önemle rica edilir.

Havanın ani değişiklik gösterebileceği bu dönemde, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. (Hava Durumu)

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...