Egnatia Otobanı'nda İnsan Kaçakçılığına Karşı Yargıtay’dan Geçici  ‘Çivili Kapana’ Yeşil Işık - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Egnatia Otobanı’nda İnsan Kaçakçılığına Karşı Yargıtay’dan Geçici  ‘Çivili Kapana’ Yeşil Işık

Foto: Egnatia otobanında yol çalışması - azınlıkça

Batı Trakya‘da son dönemde artan insan kaçakçılığına karşı, Egnatia Otobanı‘nda alınacak yeni önlemlerle ilgili detaylar ortaya çıktı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yargıtay Savcısı Yardımcısı Yorgos Skiadaresis, Evros Yunan Çözümü Milletvekili Paris Papadakis’in soru önergesine verdiği yanıtta, çivili kapanların kullanılmasına yeşil ışık yaktı.

Yunanistan Adalet Bakanı Yorgos Floridis, bu konuda resmi bir belge yayınladı. Belgeye göre, Yunan Polisi’ne, kaçakçıları durdurmak için geçici süreyle çivili kapanları kullanma izni verildi. Ancak kalıcı süreyle çivili kapanların kullanılması, Yunanistan Adalet Bakanlığı tarafından uygun görülmedi.

Artan Trafik Güvenliği Önlemleri

Egnatia Otobanı’ndaki yetkililer ve Yunan Polisi, trafiği daha güvenli hale getirmek için çeşitli önlemler alacaklar. Ancak, iki ölümlü kaza ve diğer kazaların ardından, bu önlemlerin yeterli olup olmadığı şüpheli.

Çoklu Kazalara Neredeyse Kesin

Yargıtay Savcı Yardımcısı, ters istikamette hareket eden araçların oluşturduğu yüksek kaza riskini kabul ediyor. Bu durumun özellikle kaçak göçmenlerin taşındığı araçlar için geçerli olduğunu belirtti.

Teknolojik Çözümler ve Polis Güçleri

Belgeye göre, Egnatia Odos SA, otomatik araç tespiti ve mobil uygulamalarla sürücüleri bilgilendirecek bir yazılım sistemi kuracak. Polis güçleri de otoban boyunca artırılacak.

Çivili Kapanlar Öncelikli

Çivili kapanlar, araçların lastiklerini hızına bağlı olarak 30 ila 100 metre arasında durduracak şekilde tasarlanmıştır. Yargıtay Savcı Yardımcısı, bu önlemlerin derhal ve etkili bir şekilde uygulanması gerektiğini belirtti.

Egnatia Otobanı’ndaki bu yeni önlemler, bölgedeki trafik güvenliği ve insan kaçakçılığına karşı bir adım olarak görülüyor. Ancak, bu önlemlerin ne kadar etkili olacağı zamanla anlaşılacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...