Dedeağaç Üniversite Hastanesi'ne Yeni Doktorlar Geliyor: Sağlık Bakanı Hrisoidis Duyurdu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç Üniversite Hastanesi’ne Yeni Doktorlar Geliyor: Sağlık Bakanı Hrisoidis Duyurdu

Görsel arşivden kullanılmıştır

Yunanistan Sağlık Bakanı Mihalis Hrisoidis, Dedeağaç Hastanesi‘ne yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. Kasım ayı sonuna kadar hastaneye yeni doktorların atanacağını duyuran Hrisoidis, bu sayede operasyonel kapasitenin artırılacağını belirtti.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Bakan Hrisoidis, Dedeağaç Üniversite Hastanesi‘nin Doğu Makedonya ve Trakya için bir “omurga” oluşturduğunu ve bu nedenle hastanenin daha etkin bir şekilde çalışabilmesi için güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Yeni atamaların yanı sıra ekipman ve personel alımlarıyla hastane kliniklerinin de güçlendirileceğini kaydetti.

Hemşirelik Personeli de Artırılıyor

Yunanistan Sağlık Bakanı, “Bugünlerde tamamlanan hemşirelik personelini işe alıyoruz. Şimdiden yarısı 3 gün önce tamamlandı ve geri kalanı da Kasım ayında tamamlanacak. Dolayısıyla sistemde çok ihtiyaç duyulan hemşireler açısından ‘taze kana’ sahip olacağız,” dedi.

2024’e Yeni Doktor Alımları

Hrisoidis, “2024 yılında yeni doktor alımları yapacağız. Bunun bir kısmı Dedeağaç Hastanesi ile ilgili. Önümüzdeki yıl, Tıp Fakültesi’nin yanı sıra Hastane ve Dedeağaç Üniversite Hastanesi’nin kliniklerinde görev yapacak yeterli sayıda üniversite doktoru eklenecek,” diye ekledi.

14 Milyon Evro Modernizasyon İçin

Sağlık Bakanlığı, hastanenin modernizasyonu ve daha iyi çalışması için 14 milyon Euro ayırdı. Bu bütçe içerisinde, yeni ekipman alımları da yer alacak.

Hrisoidis’ten Tebrikler

Bakan Hrisoidis, Ağustos ayında meydana gelen büyük yangın sırasında hastanenin eşi benzeri görülmemiş tahliye operasyonuna katılan ve hastaların güvenliğini koruyan doktorları, hemşireleri ve tüm çalışanları tebrik etti.

Sertifikalı Kardiyoloji Kliniği

Ziyaretin sonunda, Sağlık Bakanı Mihail Hrisoidis, bir Devlet Hastanesindeki ilk Koroner Bakım Ünitesi ve Hemodinamik Laboratuarı olarak sertifikalandırılan Üniversite Kardiyoloji Kliniği’ni gezdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...