İskeçe Milletvekili Burhan Baran, Eğitim Töreninde Engellendi: Okul Müdürüne Karşı Mücadelem Başladı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran, Eğitim Töreninde Engellendi: Okul Müdürüne Karşı Mücadelem Başladı!

İskeçe PASOK Milletvekili Dr. Burhan Baran

İskeçe PASOK Milletvekili Burhan Baran, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması sebebiyle İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulunda 11 Eylül Pazartesi günü düzenlenen törende, söz almasının okul müdürü tarafından engellendiğini açıkladı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Baran, tören sırasında Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği ve veliler tarafından kendisinin söz alması istenmesine rağmen okul müdürü Suat Kahya’nın engel olduğunu duyurdu. Milletvekili bundan sonra hem siyasi arenada, hem de eğitimde okul müdürünün takipçisi olacağını vurguladı.

İskeçe Milletvekili Burhan Baran’ın açıklamayı şöyle:

“Bugün İskeçe Birinci Merkez Azınlık İlkokulunda yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması münasebeti ile tertip edilen merasime katıldım. Öncelikle yeni eğitim ve öğretim yılının öğrenci, veli ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bir çok okuldan merasime katılma daveti almış olmama rağmen ben bize, bize ait olana katılmayı tercih ettim. Yapılan konuşmalardan sonra hem veliler hem Okul Aile Birliği tarafından merasimde bulunanlara hitap etmem istendi. Fakat ne hikmetse iki milletvekilliği seçimleri arasında Aile Birliği tarafından bizlere bildirilen çocukların eksik hediyelerini sunmam için okulu ziyaretim esnasında beni okuldan kovma cüreti gösteren, bugün yazdığı metni okumaktan aciz okul müdürü bu konuşmayı yapmama müsade etmedi. Kovulma olayını çok büyütmek istemediğimden üzerine gitmemiştim. Fakat bugün milletin vekili sıfatı ile katıldığım bir merasimde, bir kendini bilmez okul müdürü tarafından orda bulunan millete hitap etmem engellendi.

Kendisinin de siyasete atılmak istediğini bildiğim okul müdürü bu davranışı neden yaptı, amacı neydi bilemem, fakat yazdığını veya kendine yazılanı okumaktan aciz birinin hem öğrencilerine hem de topluma bir şeyler veremeyeceğinden eminim.

Son olarak yeni bir eğitim öğretim yılı başlangıcında sizlere güzel sözler söylemek isterdim. Azınlık eğitiminde birçok sorun var iken bir de kendini bilmez okul müdürü ile uğraşmam gerekeceği aklımın ucundan geçmezdi.

Bu saatten sonra hem siyasi arenada, hem de eğitimde okul müdürünün takipçisi olacağımı siz değerli İskeçelilere duyurmak isterim.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Burhan Baran'dan Yeni Yıl Kutlama Mesajı

İskeçe İli PASOK Partisi Milletvekili Burhan Baran, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında barış, umut ve birlik vurgusu yapan Baran, 2024 yılının herkese sağlık, mutluluk ve refah getirmesini diledi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran, Meclis'te Azınlık Eğitimi Sorununu Gündeme Taşıdı

Yunanistan Parlamentosu’nda gerçekleştirilen 2024 yılı bütçe görüşmeleri sırasında İskeçe PASOK Partisi Milletvekili Burhan Baran, azınlık…
Devamını oku...