Milletvekili Burhan Baran, İskeçe Hastanesi'nin sorunlarını Yunan Meclisi'ne taşıdı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Burhan Baran, İskeçe Hastanesi’nin sorunlarını Yunan Meclisi’ne taşıdı

İskeçe (Xanthi) KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran

Milletvekili Burhan Baran son dönemde ciddi sıkıntılar yaşayan İskeçe Devlet Hastanesi’nin işleyişindeki sorunların bir türlü çözüme kavuşturulmamasını Yunanistan Meclisi’ne taşıdı.

Sağlık Bakanının cevaplaması istemiyle Yunanistan Meclisi’ne soru önergesi sunan İskeçe Milletvekili Burhan Baran, halk sağlığının her insanın devredilemez hakkı olduğunu hatırlattı.

PASOK Milletvekili Burhan Baran‘ın soru önergesi şöyle:

Atina, 28.08.2023

SORU ÖNERGESİ

Kime: Sağlık Bakanı Sayın M. Hrisohoidis`e

Konu: “İskeçe Devlet Hastanesi‘nin işleyişindeki sorunlar çözümsüz kalmaya devam ediyor”

Xanthi (İskeçe) Devlet Hastanesi’nin işleyişindeki çoklu sorunlar devam etmektedir. Hastanemiz Patoloji (İç hastalıkları) Kliniği Başhekimi’nin son (14/8/2023) açıklaması, 1847/23-01-2023 sayılı soru önergemle ve Parlamento’da sürekli benzer müdahalelerimle amacım Hastanenin güvencesiz işleyişi konusunda uyarmaktatı.

Kıt ve aynı zamanda duygusal ve fiziksel olarak tükenmiş personel artık bölge sakinlerine sağlık hizmeti sunma ihtiyacını karşılayamamaktadır. Son bir yıl içerisinde, hastanemizin sorunsuz işleyişini yeniden tesis etmek için diğer hastanelerden kısa süreli doktor transferleri ve askeri doktorların yardımı gibi geçici çözümler beklendiği gibi istenen sonuçları vermemiştir. Hizmet veren asistan sayısındaki önemli azalma, gelecek için iyimserliğe pek yer bırakmıyor.

Zaten zayıflamış olan Ulusal Sağlık Sistemi, son pandemi yönetimindeki başarısızlıklarla birleşen trajik lojistik ekipman eksiklikleriyle daha da kötüleşmektedir. Xanthi (İskeçe) Tabipler Birliği, umutsuz bir çaba içinde, durumun kritikliği ve ilimizdeki halk sağlığının risk altında olabileceği konusunda uyarıda bulunarak, yukarıda belirtilen tüm sorunları, belgelenmiş ve doğru argümanlarla vurgulamakta hızlı davranmaktadır.

Sayın Bakan, bir doktor ve Xanthi (İskeçe) İli Milletvekili olarak, Xanthi (İskeçe) Hastanesi’nin ve bölgemizdeki diğer kamu sağlığı kurumlarının içinde bulunduğu durum hakkında defalarca uyarıda bulundum.

Çünkü Xanthi (İskeçe) halkı uluslararası standartlara uygun sağlık hizmetlerini hak etmektedir,

Çünkü halk sağlığı her insanın devredilemez bir hakkıdır,

Yetkili Bakan’a soruldu:

1) İlimizde ki vatandaşların kamu sağlığını korumak amacıyla Xanthi (İskeçe) Devlet Hastanesi’nin sorunsuz ve güvenli bir şekilde çalışmasını nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz?

2) Hastanedeki boş kadroların yeterli şekilde doldurulması için patologların ve diğer sağlık uzmanlarının kalıcı olarak işe alınmasına devam edilecek mi?

Soru Soran Söz Konusu Parlamento Üyesi

Pasok-Kınal Xanthi (İskeçe) Milletvekili
Dr. Burhan Baran

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...