Atina’dan Dört Bakan Batı Trakya’ya Geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina’dan Dört Bakan Batı Trakya’ya Geliyor

Atina‘dan dört bakan, üç bakan yardımcısı ve genel sekreterlerden oluşan kalabalık bir hükümet ekibi, 28 Ağustos Pazartesi günü Batı Trakya‘da Evros iline geliyor.

Dokuz gündür durdurulamayan orman yangınları nedeniyle zor duruma düşen Başbakan Kiryakos Miçotakis, dört bakanını Batı Trakya‘ya gönderiyor.

Ziyarete Devlet Bakanı Makis Voridis başkanlık ederken, Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Yannis İkonomu, Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Lefteris Avgenakis, İçişleri Bakan Yardımcısı Thodoris Livanios katılacaklar. Yine İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Hristos Triantopoulos, Makedonya-Trakya İçişleri Bakan Yardımcısı Stathis Konstantinidis ve Evrita Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakan Yardımcısı Stavros Keleçi ve Göçmenlik Bakanlığı Genel Sekreteri Logothetis de Atina’dan gelen hükümet heyetinde yer alacaklar.

Evros’ta ayrıca Yunanistan Genelkurmay Başkanı General Konstantinos Floros ve Yeni Demokrasi Partisi Genel Müdürü Yannis Smirlis de bulunacaklar. 

Hükümet ekibi yangınlardan etkilenen bölgeleri ziyaret edecek, yangının arkasında bıraktığı zararlar hakkında bilgi alacak, talepleri ve acil öncelikleri kaydedecek ve meydana gelen büyük hasarın restorasyonunda yer alacak yetkili birimlerin katılımıyla toplantıları takip edecekler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...