Market Pass için başvuru platformu açılıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Market Pass için başvuru platformu açılıyor

Yunanistan’da Ağustos, Eylül ve Ekim aylarını kapsayan toplam 300 evro tutarındaki Market Pass 2 desteğini tek taksitte 2,8 milyon hane alacak.

Market Pass 2 desteği için başvurular 15 Eylül Cuma günü başlayacak ve 30 Eylül Cumartesi günü son bulacak.

  • Gelir ve mülkiyet kriterleri değiştirilmeden tedbir üç ay daha uzatılsa da Market Pass’tan yararlananlar 2022 yılı gelirleri üzerinden, yani 31 Ağustos 2023 öğlene kadar verilecek vergi beyannameleri üzerinden yeniden değerlendirilecek.
  • Mükelleflerin uygun olabilmesi için karşılaması gereken kriterler ve koşullar: Gelir kriteri, bekarlar için 16.000 evro, aileler için 24.000 evro.
  • Vergi beyannamesi ile bakmakla yükümlü olunan üyeleri de bulunan aileler için, her üye için 5.000 evro ek.
  • Evli olmayanlar için karşılık gelen mülk kriterleri 250.000 evro ve diğer herhangi bir hane halkı için ailenin gayrimenkulünün nesnel değerinin 400.000 evro olması.


Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılmasının ardından, Market Pass platformu, mali yardım almayan veya Market Pass’ın ilk turunda başvurusu reddedilenlerin başvurularının sunulması için 15 Eylülde açılacak.

Yardımı alanların, 2022 gelirlerine yani bu yıl verdikleri beyannamelere göre yeniden değerlendirilecekleri için yeniden başvuru yapmalarına gerek kalmayacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...